понеділок, 17 квітня 2023 13:09

Японія відреагувала на військові навчання Тихоокеанського флоту РФ

Японія відреагувала на військові навчання Тихоокеанського флоту РФ
Японія висловила протест Росії через ракетні навчання в районі Курил. Фото: eastnews.ua

Японія висловила офіційний протест Російській Федерації у зв'язку з планами провести у районі південної частини Курильських островів ракетні навчання з 18 по 22 квітня.

Територія проведення навчань включає район, який Японія вважає своїми територіальними водами, заявив генеральний секретар кабінету міністрів Японії Хірокадзу Мацуно, пише The Guardian.

"Токіо подало протест Росії у зв'язку з її військовими навчаннями навколо Курильських островів недалеко від японського Хоккайдо", – ідеться у заяві.

Мацуно також повідомив, що РФ проінформувала Токіо про проведення ракетних навчань навколо спірних островів 18-22 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики з'ясували, навіщо РФ підняла за тривогою Тихоокеанський флот

17 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу під час зустрічі із російським диктатором Володимиром Путіним розповів, що 18 квітня розпочнеться фінальний етап навчань Тихоокеанського флоту РФ. За його словами, військові відпрацьовуватимуть ракетні удари електронними пусками. У навчаннях також візьмуть участь стратегічні ракетоносці.

"З 18 квітня розпочнемо завершальний етап перевірки, під час якого корабельні ударні угруповання спільно з береговими ракетними дивізіонами відпрацюють завдання ракетних ударів із виконанням електронних пусків", – сказав Шойгу.

У Росії 14 квітня Тихоокеанський флот у повному складі підняли за тривогою. Його привели у найвищу бойову готовність в рамках раптової перевірки за наказом міністра оборони Сергія Шойгу.

Російська Федерація розпочала навчання Тихоокеанського флоту, щоб продемонструвати свою військово-морську міць. Таким чином Кремль намагається набути привабливості для Китаю, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Також Москва має намір використовувати військову присутність у північній частині Тихого океану для посилення побоювань щодо військової ескалації у відносинах з Японією, щоб запобігти подальшій підтримці України під час проведення зустрічі Великої сімки у Хіросімі.

Зараз ви читаєте новину «Японія відреагувала на військові навчання Тихоокеанського флоту РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути