субота, 15 квітня 2023 06:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін намагається зобразити РФ рівноправним партнером Китаю: що задумав диктатор

Путін намагається зобразити РФ рівноправним партнером Китаю: що задумав диктатор
Кремль намагається представити РФ рівноправним партнером Китаю. Фото: eastnews.ua

Кремль намагається зобразити Російську Федерацію рівноправним партнером Китаю в галузі оборони.

Такого представлення в РФ прагнуть досягти напередодні візиту міністра оборони КНР Лі Шанфу до Москви, ідеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Міністерство оборони Росії у п'ятницю заявило, що міністри обговорять двосторонню оборонну співпрацю, а також питання регіональної та глобальної безпеки. 14 квітня міністр закордонних справ Китаю Цінь Ган заявив, що його країна не продаватиме зброю Росії і регулюватиме експорт товарів, які мають подвійне цивільне та військове призначення", – зазначають аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай зробив заяву щодо передачі РФ летальної зброї

Ці коментарі стали продовженням зусиль Китаю щодо риторичного применшення своєї підтримки РФ та демонстрації того, що існують межі "безмежного" партнерства, про яке Росія із КНР оголосили перед повномасштабним вторгненням РФ в Україну.

"Російський диктатор Володимир Путін не зміг забезпечити безмежне двостороннє партнерство з Китаєм, яке він сподівався налагодити під час візиту лідера КНР Сі Цзіньпіна до Москви у березні", – звітують в ISW.

Кремль, ймовірно, сподівається зробити себе привабливішим для Китаю, розпочавши навчання Тихоокеанського флоту. Москва також хоче використати перевірки бойової готовності Тихоокеанського флоту, щоб стримати подальшу підтримку Японією України.

Китай схвалив надання Росії летальної допомоги щоб допомогти Кремлю у війні проти України. Принаймні таку інформацію від російської розвідки було виявлено в нещодавно оприлюднених секретних документах Пентагону.

Пекін ухвалив остаточне рішення на початку 2023 року. Постачання планувалося здійснювати завдяки маскуванню цієї допомоги під цивільні речі. Постачання зброї повинне було проводитися поступово. Китай не хотів розголошення цієї інформації, бажаючи все зберегти у секреті.

Однак, як заявили у США, підтверджень безпосередньо постачань летальної зброї від Китаю для Росії досі немає.

Зараз ви читаєте новину «Путін намагається зобразити РФ рівноправним партнером Китаю: що задумав диктатор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути