пʼятниця, 14 квітня 2023 12:55

Росія підняла за тривогою Тихоокеанський флот

Росія підняла за тривогою Тихоокеанський флот
У Росії оголосили про масштабні навчання Тихоокеанського флоту. Фото: liga.net

У Росії Тихоокеанський флот у повному складі підняли за тривогою.

Його приводять у вищу бойову готовність в рамках раптової перевірки за наказом міністра оборони Сергія Шойгу. Про це повідомила пресслужба міноборони РФ.

За офіційною інформацією, основна мета – "нарощування здатності вирішувати завдання з відбиття агресії ймовірного противника".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дрони стримують флот РФ: британська розвідка прокоментувала атаки на російські кораблі

Під час перевірки заплановані ракетні пуски по корабельних ударних групах і наземних об'єктах умовного противника. У навчаннях також задіють дальню авіацію та стратегічні підводні човни.

"У ході перевірки Тихоокеанського флоту необхідно відпрацювати дії з відбиття висадки противника на південні Курильські острови і Сахалін. Флоту потрібно відпрацювати, як не допустити розгортання сил противника в оперативно важливому районі Тихого океану, південній частині Охотського моря", – заявив Шойгу.

Знищення рік тому українськими захисниками російського крейсера "Москва" було великим досягненням для України. Це значною мірою змінило хід війни. Зокрема, унеможливило висадку російського десанту на Одеському узбережжі, зазначив міністр оборони України Олексій Резніков.

Росія досі не знає всіх подробиць знищення українськими військовими флагмана російського Чорноморського флоту "Москва". Збройні сили України можуть пропонувати росіянам черговий сюрприз на морі, чергову "бавовну", пов'язану з їхніми кораблями, сказав нещодавно міністр оборони України Олексій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «Росія підняла за тривогою Тихоокеанський флот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути