Ексклюзиви
четвер, 13 квітня 2023 10:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Змінило хід війни: Резніков про знищення "Москви"

Змінило хід війни: Резніков про знищення "Москви"
Рік тому українські військові вдарили по російському крейсеру "Москва". Фото: uatv.ua

Знищення рік тому українськими захисниками російського крейсера "Москва" було великим досягненням для України.

Це значною мірою змінило хід війни. Зокрема, унеможливило висадку російського десанту на Одеському узбережжі. Про це у річницю знищення "Москви" у Facebook написав міністр оборони України Олексій Резніков.

За його словами, після втрати крейсера Росія вже не домінувала у Чорному морі. До того ж, після удару по "Москві" українською ракетою "Нептун" партнери вже не зволікали з передачею ЗСУ ракет Harpoon.

Завдяки ним українські військові змусили окупантів здійснити "жест доброї волі" й звільнили острів Зміїний. А це дозволило відкрити "зерновий коридор" у Чорному морі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Потопили "Москву" і не тільки": новинки, які почав випускати Укроборонпром під час війни

"У підсумку російський флот змушений ховатися на південь і схід від Криму. Кремлівські мрії про десант на Одесу залишилися в минулому. Тепер росіяни хіба що можуть боягузливо обстрілювати мирних людей з повітря", ‒ зазначив Резніков.

Він також додав, що Україна буде сама вирішувати, як захищатися від агресора, попри те, що хтось досі дбає про "обличчя Кремля".

"Доведено у бойових умовах, що зброя "made in Ukraine" здатна впоратися з найскладнішими завданнями і захищати на рівні з найкращими розробками партнерів. Розвиток українського ВПК є пріоритетом, бо це елемент нашої незалежності. Наш успіх на полі бою – це запорука того, що нас підтримають", ‒ наголосив Резніков.

13 квітня виповнюється рік, як Збройні Сили України провели унікальну операцію і завдали ударів по флагману російського Чорноморського флоту – ракетному крейсеру "Москва". Після цього він затонув під час буксування до тимчасово окупованого Севастополя.

Росія досі не знає всіх подробиць знищення українськими військовими флагмана російського Чорноморського флоту "Москва". Збройні сили України можуть пропонувати росіянам черговий сюрприз на морі, чергову "бавовну", пов'язану з їхніми кораблями, сказав нещодавно міністр оборони України Олексій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «Змінило хід війни: Резніков про знищення "Москви"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути