середа, 20 листопада 2019 10:37

Януковича перестав підтримувати, коли вийшов з Партії регіонів — Разумков

Януковича перестав підтримувати, коли вийшов з Партії регіонів — Разумков
"Там були достойні люди. Були фахівці, які чомусь в один момент стали непотрібні після того, як політична сила прийшла до влади", — Разумков. ФОТО: УНІАН

Спікер Верховної Ради, депутат від партії "Слуга народу" Дмитро Разумков перестав підтримувати Віктора Януковича як політика після виходу з Партії регіонів у 2010 році.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

"Якщо би я підтримував, то я би залишився в тій політичній силі".

Разумков був членом Партії регіонів, один раз брав участь у місцевих виборах.

На президентських 2010 голосував за Януковича.

"У мене на той час, мабуть, зіграло ключову роль не хто більше подобався, а зіграв, знаєте, внутрішній протест. Тому що в Києві ти або підтримував Ющенка, або ти був, кажучи російською мовою, "ізгоєм".

Політику Януковича під час перебування в партії підтримував, бо "було багато ідей, багато людей в цій політичній силі, які заслуговували на повагу".

"У 2010 році вийшов з Партії регіонів. У мене було розчарування в тих процесах, які почали відбуватися. Тобто задекларована позиція і те, що відбувалося з командою, яка докладала зусилля в ті часи, коли Партія регіонів… Зараз не про Януковича, а про Партію регіонів, яка пройшла усі вибори, багато з них було в опозиції, а після цього вони стали непотрібні та були викинуті на смітник.

Там були достойні люди. Були фахівці, які чомусь в один момент стали непотрібні після того, як політична сила прийшла до влади. Це неправильно, це призводить до катастрофічних процесів як внутрішніх, так і зовнішніх. І це призвело до, мабуть, тих результатів, які ми побачили".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нормальна робоча обстановка" — Разумков про конфлікти з Богданом

Євромайдан, каже, підтримував: "Особливо після того, як стали відбуватися речі, яких не повинно бути в європейській державі".

До 2012 Разумков працював з політиком Сергієм Тігіпком.

"Я був членом штабу і під час президентських виборів (Тігіпко балотувався у 2010 — Gazeta.ua), і в технологічній групі працював. Після цього я фактично виконував функції керівника протоколу, віцепрем'єра. Після того ще була побудова партії "Сильна Україна".

Злиття "Сильної України", яку очолював Тігіпко, з Партією регіонів не підтримував. Перестав з ним працювати, коли Тігіпко пішов у бізнес.

Дмитро Разумков потрапив до парламенту за партійним списком "Слуги народу". 29 серпня став головою Верховної Ради, отримавши 382 голоси депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Януковича перестав підтримувати, коли вийшов з Партії регіонів — Разумков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути