пʼятниця, 22 лютого 2013 20:03

Януковича переконали, що історія з Тимошенко шкодить його іміджеві - політолог

Януковича переконали, що історія з Тимошенко шкодить його іміджеві - політолог
Олександр Палій Фото: zapysy.com.ua

Євросоюзу нарешті вдалося переконати президента Віктор Януковича в тому, що історія з ув'язненою екс-прем'єркою Юлією Тимошенко шкодить його іміджеві за кордоном і ускладнює політичну ситуацію Україні. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"Тричі підряд Янукович сказав, що по Тимошенко слід негайно приймати рішення. Це — симптом того, що нарешті вдалося домовитися із Януковичем і донести до нього думку, що ця історія підважує його власну владу. Він зрозумів, що ця тупа внутрішня політика дуже впливає на зовнішню. До Януковича це донесено, нарешті, іноземцями. Тим більше, він справді був би зацікавленим, щоб питання Тимошенко зняти і, одночасно, вивести її із політичного життя. Влада, звичайно, боїться, що вона почне інтерв'ю давати на Заході. Але ж це було б вигідніше для Януковича, аніж Тимошенко — організатор політичних процесів в Україні. Без Угоди про асоціацію Україна буде в ізоляції. До чого це призвело, ми сьогодні вже бачимо", - вважає політолог.

На питання, чому лікарі МОЗу оприлюднили сьогодні інформацію про те, що Тимошенко більше не потребує лікування, політолог відповів: "Усередині самої влади є суперечливі тенденції. Певна група займає дивну позицію — вони противники євроінтеграції України. Ці люди роблять все можливе, щоб зірвати угоду із Заходом".

Він також наголосив: "Ще розумніше було б, якби він її помилував і ухвалив рішення про те, щоб прокуратура тримала її в "підвішеному" стані. А з самого початку не судила, а тримала на підписці про невиїзд. Історія із Тимошенко дестабілізувала владу, як ніщо інше. Вона підірвала її зовнішній імідж і фактично сприяла появі нових політичних проектів у вигляді "Свободи", "УДАРу" і спровокувала конкуренції в опозиції, яка веде до більшої ефективності. Януковичеві ця історія не вигідна".

Зараз ви читаєте новину «Януковича переконали, що історія з Тимошенко шкодить його іміджеві - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути