вівторок, 21 червня 2011 10:53

Янукович закликав скласти 22 червня політичну зброю

Янукович закликав скласти 22 червня політичну зброю

22 червня – день нашої загальнонаціональної скорботи, коли повинні стихнути політичні баталії, а всіх наших співвітчизників має об'єднати спільна пам'ять про трагічні роки війни.

Як повідомила прес-служба глави української держави, про це йдеться у зверненні Віктора Януковича до українського народу у зв'язку з Днем скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні.

Зокрема, президент нагадав, що 22 червня виповнюється 70 років з того дня, як "у мирне життя наших громадян увірвалася жорстока війна".

"Наш народ здолав коричневу чуму не тільки зброєю. Він переміг завдяки вірі у справедливість, силі духу, нездоланному прагненню відстояти свободу своєї землі. У ті тяжкі часи вкотре підтвердилася вічна істина – народ сильний, коли він єдиний. І це ми повинні засвоїти назавжди", - зазначив Янукович.

На його переконання, найвеличнішим пам'ятником усім жертвам війни стане побудова сильної незалежної України. "Нам належить усвідомити, що ця справа вимагає терпіння, згуртованості і громадянської злагоди", - додав глава держави.

За його словами, одним із головних державних і суспільних пріоритетів має стати постійна турбота про визволителів українського народу, увага до повсякденних життєвих потреб ветеранів війни, вдів загиблих, жертв нацизму, працівників тилу, дітей війни.

"Ніхто з них не повинен почуватися забутим чи залишатися наодинці зі своїми проблемами. Згадаймо в цей день у думках і молитвах кожного, хто героїчно поліг на фронтах, загинув від бомбардувань і тортур, холоду і голоду у тилу, передчасно помер від хвороб і ран. Вічна та світла їм пам'ять", - резюмував Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович закликав скласти 22 червня політичну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути