понеділок, 20 червня 2011 12:04

Тягнибок попередив, що 22 червня битиме за червоний прапор нижче пояса

Тягнибок попередив, що 22 червня битиме за червоний прапор нижче пояса

Чинна влада України 9 травня наступила на граблі, які її вдарили по голові. Якщо вона спробує повторити травневі події у Львові ще й 22 червня, ті самі граблі матимуть вже вдвічі коротший держак, тому удар буде завдано нижче.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Зокрема, він зазначив, що рішення Конституційного суду України щодо незаконності використання червоного прапора посприяє унеможливленню провокацій 22 червня.

"Але ми все рівно підготували максимум запобіжних заходів для того, щоб за будь-яких розкладів уникнути подібних провокацій, які були 9 травня з боку агресивних промосковських провокаторів", - додав націоналіст.

Водночас, Тягнибок нагадав, що 9 травня червоний прапор ще не був узаконений, оскільки відповідний закон на той час не був підписаний президентом Януковичем.

"Проте це ж не завадило провокаторам його підняти, а міліції - підтримати цих провокаторів і дати можливість їм не виконувати рішення суду, натомість дотримуватись закону, який ще не набув чинності", - наголосив лідер "Свободи".

Він переконаний, що усе залежить від політичної волі влади.

"Питання полягає у тому, чи ця влада ризикне і цього разу стати на ті ж граблі? 9 травня вони стали на граблі, які їх добряче гримнули в чоло. Думаю, якщо 22 червня вони захочуть стати ще раз на них, то їм треба знати, що держак наших граблів може бути вже вдвічі коротший. Відповідно удар буде нижче", - попередив Тягнибок.

"Вони хочуть нагнути Львів, Галичину і всіх українців. Подивимось, як вони будуть битись головою об львівські стіни", - резюмував політик.

Нагадаємо, раніше голова Львівської обласної ради Олег Панькевич заявив, що у Львові буде створено штаб для протидії можливим провокаціям під час заходів 22 червня. У цей день Львівська область буде вшановувати пам'ять усіх загиблих у війні, але більшість заходів будуть присвячені пам'яті тисяч жителів області, убитих підрозділами НКВС під час перших днів війни з Німеччиною в кінці червня 1941 року.

Слід зазначити, вивішування червоних прапорів на адміністративних будівлях поряд з державними прапорами України суперечить Конституції України. Відповідне рішення Конституційного суду було оприлюднено 16 червня. КСУ постановив, що Конституція визначає вичерпний перелік державних символів, і червоний прапор до них не належить.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок попередив, що 22 червня битиме за червоний прапор нижче пояса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

184

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути