пʼятниця, 17 червня 2011 16:04

Тягнибок про рішення КСУ: Справедливість перемогла

Тягнибок про рішення КСУ: Справедливість перемогла

Рішення Конституційного суду України (КСУ) щодо незаконності використання червоного прапора перемоги поставило крапку у питанні історичної справедливості. Крім того, воно загальмує поширення ідей сталінізму в Україні.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Це є абсолютно правильне рішення. Ми вважаємо його ухвалення дуже позитивним. Нас також приємно здивувала оперативність Конституційного суду", - зазначив політик.

Він нагадав, що щойно Верховна Рада ухвалила відповідний закон, "Свобода" оприлюднила юридичну оцінку, яка була встановлена провідними конституціоналістами нашої держави, про те, що під час ухвалення цього документу була допущена ціла низка процедурних порушень.

"Такий закон мав ухвалюватись конституційною більшістю, адже питання державної символіки може вирішуватись 300-ма і більше голосами у парламенті, а не 260-ма. Ми звернулись до КСУ з вимогою протлумачити деякі статті ухваленого закону", - зауважив Тягнибок, додавши, що сьогодні в КСУ його партія передала декілька десятків тисяч підписів з усіх куточків України, зібраних проти цього закону.

На переконання націоналіста, сьогоднішнє рішення КСУ піде на користь утвердженню історичної справедливості у нашій державі, "яка сьогодні формується не зовсім в українському дусі".

"Мені дуже хотілось би вірити у те, що таким чином КСУ проявив свою незалежність від позиції президента Януковича та парламентської більшості. Хоча у мене є певні сумніви. Я не виключаю, що усе це може бути певною грою. Влада ухвалює закон, президент його підписує, Москва задоволена, а суд скасовує... У результаті розводяться руки і говориться: "Ну, це ж не ми, це ж суд", - зауважив Тягнибок.

Разом з тим, на його думку, з точки зору ствердження української національної ідеї, здійснення такого кроку є кращим рішенням, аніж би його взагалі не було.

"І вже немає жодного значення, що вплинуло на КСУ: чи те, що судді дійсно проявили своє служіння закону і згадали про присягу, чи відповідні політичні ігрища Адміністрації президента, чи тиск громади і рішення місцевих рад. Має значення, що КСУ поставив крапку у питанні історичної справедливості", - резюмував лідер "Свободи".

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок про рішення КСУ: Справедливість перемогла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути