Ексклюзиви
середа, 27 лютого 2008 14:32

Янукович виступив перед депутатами Європарламенту

Янукович виступив перед депутатами Європарламенту
"Як ви знаєте, Україна зараз переживає черговий "цікавий період" суспільного розвитку", - заявив лідер ПР Віктор Янукович в своєму виступі на 10-му засіданні Комітету з парламентської співпраці між Україною і Європейським Союзом.

"Я б дипломатично охарактеризував його як "динамічний українсько-український діалог про необхідність дотримання європейських цінностей", - додав лідер "регіоналів, і підкреслив, що має на увазі саме "дотримання, а не тільки лише декларування".

Янукович поскаржився європарламентарям на те, що українська влада останнім часом відходить від принципів прозорості і публічності, дій виключно в рамках правового поля, пошани до законів і Конституції і до власного народу.

"Каталізатором подій став відомий лист трьох керівників держави, щодо приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО. Я не прихильник винесення наших внутрішніх проблем на широку міжнародну громадськість. Ми можемо і повинні самі розбиратися", - заявив Янукович, але додав, що вважає за необхідне пояснити європарламентарям позицію ПР щодо "листа трьох".

"Ми принципово виступаємо проти того, щоб кардинальні проблеми життя держави вирішувалися таємно, без обговорення і ухвалення рішень в уряді і Верховній Раді".

"На жаль, ситуація з НАТО - не поодинокий приклад, - додав Янукович. - Серйозну стурбованість викликають спроби істотно змінити Конституцію в обхід парламенту України".

В той же час лідер ПР в своєму виступі заявив, що на його думку, "всі питання порядку денного... можна вирішити через діалог і пошук компромісів".

За матеріалами: сайт Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Янукович виступив перед депутатами Європарламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути