четвер, 12 серпня 2010 09:11

Янукович розповів Табачнику, як ходив 10 км пішки до школи

Янукович розповів Табачнику, як ходив 10 км пішки до школи

Президент України Віктор Янукович переконаний, що без участі громадськості неможливо побудувати нову систему освіти.

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це він заявив учора під час зустрічі з міністром освіти і науки України Дмитром Табачником.

"Яким чином Ви хочете будувати стратегію розвитку освіти? - запитав президент у міністра. – Думаю, що без участі громадянського суспільства це зробити неможливо". При цьому Янукович наголосив: "Ми повинні покращити стан освіти в Україні".

Напередодні нового навчального року президент приділив окрему увагу питанню підготовки дітей до школи – вартості книжок, шкільної форми.

"Що Ви зробили, щоб у цих напрямках люди відчули, що влада їх розуміє і робить відповідні кроки?" – запитав Янукович, звертаючись до Табачника.

Особливу увагу під час розмови президент звернув на тему забезпечення середніх навчальних закладів шкільними автобусами.

З цього приводу Табачник зазначив, що поточного року вперше відбудеться часткова закупівля автобусів за державний кошт. За його словами, на сьогодні для повного забезпечення шкіл потрібно 1144 автобуси – за кошти держбюджету буде придбано 159.

"Сподіваємося, наступний бюджет буде кращим", – сказав міністр освіти.

Він поінформував главу держави, що зараз шкільні автобуси виготовляють в Україні чотири заводи, а вартість одного автобуса становить 292 тисячі грн.

Янукович закликав міністра попрацювати "над цим питанням разом з прем"єр-міністром, щоб ми цей і наступні роки – до 2012 року забезпечили село шкільними автобусами". Також Янукович висловив переконання, що фінансування цього проекту має відбуватися не лише за рахунок державного та місцевих бюджетів, а й меценатських коштів.

"Проведіть роботу у кожному регіоні, запросіть у цю благодійну програму бізнесменів. Я готовий приєднатися до вирішення цієї проблеми, тому що ми не можемо відкладати це питання з року в рік. Я сам колись у дитинстві ходив близько 10 кілометрів пішки кожен ранок в школу, і пам"ятаю, що це таке. Тому давайте попрацюємо", – відзначив Янукович.

Табачник наголосив, що найголовнішим пріоритетом міністерства є підвищення якості освіти. Йдеться, зокрема, про запровадження якісної системи дошкільної освіти в Україні. Табачник нагадав, що завдяки підтримці президентом внесення змін до закону про шкільну освіту сьогодні можна запроваджувати освіту для дітей з п"яти років.

"Наше завдання – охопити до 100% (дітей), як і вимагає цей закон. На виконання закону розроблено програму, яким чином це зробити", – сказав він.

Міністр також повідомив, що сьогодні розпочався "достатньо масовий процес" повернення дитячих установ у державну власність.

У контексті підготовки до нового навчального року Табачник сказав, що цього року було заплановано капітальний ремонт для 2052 шкіл.

"Ми сподіваємося, що витримаємо планове завдання, і всі школи завершать капремонт до 30 серпня", – сказав він, додавши, що на сьогодні також вже проведено поточний ремонт у 14 тис. з близько 16,5 тис. шкільних установ.

Окрім того, цього року буде споруджено близько 4 тисяч нових котелень у середніх навчальних закладах.

Міністр запевнив, що з наступного понеділка відповідно до доручення президента буде розгорнуто широку мережу шкільних ярмарок та базарів.

"Ми склали списки усіх дітей, які потребують забезпечення шкільним приладдям та і формою за рахунок допомоги місцевих адміністрацій і місцевих органів освіти. Це діти з багатодітних родин, сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти, що користуються пільгами за різними соціальними категоріями", – зауважив Табачник.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Янукович розповів Табачнику, як ходив 10 км пішки до школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути