субота, 07 серпня 2010 14:43

Табачник розуміє, що ректори – це потужний адмінресурс

Табачник розуміє, що ректори – це потужний адмінресурс

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник намагається поставити на чолі вузів лояльних до нинішньої влади ректорів.

Про це Gazeta.ua заявив науковий директор Школи політичної аналітики НАУКМА Олексій Гарань, коментуючи масові звільнення ректорів провідних вітчизняних вузів.

"Табачник - досвідчений апаратник і вміє грати в апаратні ігри. І видно, що він дотримується формальностей, тобто, формальної точки зору. Очевидно, буде важко оскаржувати ці рішення, але виникає питання з приводу того, що такі зміни відбуваються (можливо, це так співпало) з початком нового навчального року, і вступна кампанія, і вибори в жовтні. Табачник розуміє, що все це, що ректори вузів перетворюються на потужний адмінресурс", - зазначив експерт.

Гарань сумнівається в тому, що реальною причиною звільнення керівників кількох вузів може бути закінчення терміну контрактів.

"Табачник, який обрався в парламент за списками "За Єдину Україну" в 2002 році, знає, який тоді потужний ресурс був задіяний саме через університети. Тим більше, що в низці випадків йдеться про успішних ректорів, наприклад, Донецького університету. Тому я припускаю (я не можу дати стопроцентної гарантії, але я припускаю), що такі речі робляться не просто так", - зауважив політолог.

Нагадаємо, 30 липня Табачник звільнив ректора ДонНУ Володимира Шевченка.

3 липня - Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Михайла Мартинюка.

Депутат від НУНС, заступник голови "Єдиного центру" Леся Оробець, коментуючи звільнення Шевченка, заявила, що Міносвіти проводить тотальну фільтрацію кадрів в українських вузах напередодні виборчої кампанії.

Колишній віце-прем'єр міністр України з гуманітарних питань Микола Жулинський вважає, що звільнення ректора Донецького національного університету Володимира Шевченка – це частина передвиборчої кампанії Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Табачник розуміє, що ректори – це потужний адмінресурс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути