Ексклюзиви
вівторок, 03 серпня 2010 18:56

Ректора Уманського університету звільнили, бо він - тесть Кириленка?

Ректора Уманського університету звільнили, бо він - тесть Кириленка?
Перші два пункти про звільнення ректора Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини законні.

Про це заявив сам Михайло Мартинюк у коментарі Gazeta.ua.

"Перший - у зв'язку із закінченням 5-річного контракту, другий - оголосити посаду Уманського університету вакантною, - сказав екс-очільник навчального закладу. - А третій пункт про покладання обов'язків ректора на проректора з наукової роботи Наталію Побірченко - це взагалі нонсенс. По закону про вищу школу в разі відсутності ректора обов'язки покладають на першого проректора, а це Олександр Безлюдний.

Мартинюк вважає, що призначення Побірченко - рішення особисто міністра освіти Дмитра Табачника. Хоча, за словами екс-ректора, він і не намагався домовитися та продовжити термін свого контракту.

"Якраз у день представлення нового ректора я хоронив свого тестя, то урочистість відбулась без мене. Сьогодні я вже безробітний. Коли говорив із одним із заступників Табачника, то він сказав, що вони змушені займатися такими несерйозними справами - шукати причини звільнення ректорів і не дати залишитися не своєму ректорові. Постійно шукали будь-яку причину, щоб мене звільнити. Мене викликали в Київ. Знайшли, що в однієї людини з відділу кадрів університету немає якогось підпису. То значить ректор у цьому винен. Те, що причина мого звільнення напівофіційна - ніхто з них не приховує", - зауважив Мартинюк.

Ще однією причиною свого звільнення екс-ректор вважає те, що він є тестем опозиційного народного депутата - нардепа від блоку НУ-НС В'ячеслава Кириленка.

Нагадаємо, що сьогодні в Уманському державному педагогічному університеті представили нового ректора. Ним стала проректор з наукової роботи Наталія Побірченко.

Зараз ви читаєте новину «Ректора Уманського університету звільнили, бо він - тесть Кириленка?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути