Ексклюзиви
пʼятниця, 03 лютого 2012 12:09

Янукович посилив свої позиції призначенням Калініна — генерал-лейтенант СБУ

Янукович посилив свої позиції призначенням Калініна — генерал-лейтенант СБУ

Призначення Ігоря Калініна на посаду глави Служби безпеки означає, що цій людині президент Віктор Янукович довіряє.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав генерал-лейтенант Служби безпеки у запасі Олександр Скіпальський.

"Я його знаю ще з Академії СБУ. Він там працював. Знаю його як професіонала. Його призначення відповідає тим критеріям, про які ми багато років говорили після того, як за Ющенка пішла тенденція призначати на цю посаду олігархів. Зараз підходи змінено, коли, як є у всьому світі, на посаду призначається фахівець", - зауважив він.

На думку Скіпальського, Янукович призначив Калініна, бо той добре себе зарекомендував на попередній роботі — очільника Управління Держохорони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу треба, щоб СБУ працювала без шуму і пилу - експерт

"Це людина президента. Це означає зміцнення позицій Януковича. Головне, які перед Калініним поставлені завдання. Попередник Калініна Хорошковський був м'яко пересаджений у крісло міністра фінансів, бо не виправдав надій та індульгенцій, даних йому на посаді глави СБУ. Це і питання невдалої боротьби із національно-патріотичним рухом в Україні — по Запоріжжю, Івано-Франківську. Якщо Калініну поставлене завдання боротися з усім українським, то це насторожує і це погано і не відповідає інтересам українського народу, а якщо захищати від впливу іноземних спецслужб, в першу чергу російських, то це буде позитив. По цьому будемо оцінювати Калініна", - зазначив Скіпальський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів зраділи, що Хорошковський перенесе досвід роботи у СБУ до Мінфіну

Нагадаємо, сьогодні, 3 лютого, президент Віктор Янукович призначив главою Служби безпеки Ігоря Калініна. Донедавна той очолював Управління Держохорони.

Народився Ігор Калінін у Митищенському районі Московської області. 1981 року закінчив Московське вище командне училище дорожніх та інженерних військ. Кандидат військових наук за спеціальністю "розвідка та іноземні армії". З 1984 року - служба в КДБ СРСР. 1992-2002 рр. - викладацька і наукова робота в Національній академії СБУ. 2002-2005 рр. - начальник Центру спеціальної підготовки головного управління "А" СБУ. У квітні 2010 року очолив Управління Держохорони.

Зараз ви читаєте новину «Янукович посилив свої позиції призначенням Калініна — генерал-лейтенант СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути