Ексклюзиви
пʼятниця, 20 січня 2012 08:37

Януковичу треба, щоб СБУ працювала без шуму і пилу - експерт

Януковичу треба, щоб СБУ працювала без шуму і пилу - експерт

Доручення президента Віктора Януковича тимчасово виконувати обов'язки глави Служби безпеки України першому заступнику голови спецслужби - начальнику Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Володимиру Рокитському дає підстави стверджувати, що саме він може стати у майбутньому повноправним головою СБУ.

Таку думку в ефірі "5 каналу" висловив політолог Вадим Карасьов.

"Що потрібно владі від СБУ у 2012 році? По-перше, це - показова боротьба із корупцією для того, щоб підвищувати рейтинг правлячої партії. Рокитський якраз очолює Головне управління по боротьбі із корупцією", - зауважив Карасьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виконувати обов'язки голови СБУ тимчасово буде Рокитський

По-друге, на думку експерта, СБУ має працювати у царині контролю над суспільними процесами більш акуратніше, аніж у попередні роки.

"Адже скандали владі сьогодні не потрібні. Особливо враховуючи її теперішній імідж в Європі, а також події навколо суду над Тимошенко", - пояснив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти назвали чотирьох претендентів на місце очільника спецслужб

"Якби місце голови СБУ зайняв Кузьмін, то, можливо, Служба стала б такою собі каральною машиною, яка вела більш наступальну антикорупційну боротьбу, але б тоді виникали скандали. А владі потрібно працювати дуже акуратно, тихо, спокійно - тобто "без шума і пилі", - додав Карасьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович призначив міністром фінансів Хорошковського

За його словами, для чинної влади також дуже важливо у цьому році, щоб вибори у парламент пройшли легітимно і були визнані, насамперед, такими в Європі, а не Росії.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу треба, щоб СБУ працювала без шуму і пилу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути