четвер, 19 січня 2012 17:33

Янукович діє алогічно і ще й сам не знає, хто буде головою СБУ - Корчинський

Янукович діє алогічно і ще й сам не знає, хто буде головою СБУ - Корчинський

Передбачити хто стане головою Служби безпеки України дуже важко, оскільки президент діє алогічно. Наміри Віктора Януковича треба аналізувати не політологічними методами, а методами психоаналізу.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив український політик, громадський діяч Дмитро Корчинський.

Він пояснив, чому, на його думку, Янукович обрав саме Валерія Хорошковського на посаду міністра фінансів.

"Президент обрав Хорошковського, тому що Хорошковський хотів на цю посаду, а президент йому довіряє. Це по-перше, - сказав він. - По-друге, для того, щоб урівноважити Азарова. Янукович не хоче, щоб найважливіший фінансовий блок уряду контролював Азаров. Тепер його буде контролювати людина, яка знаходиться в латентному конфлікті з Азаровим".

Також, додав Корчинський, зараз найгостріше питання в країні — це наповнення бюджету, через фіскальний орган, через податкову і передбачається, що Хорошковський буде контролювати весь цей процес.

"Передбачається, що він здатен буде це зробити", - підкреслив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівець" не виключає, що після реорганізації Мінфіну Хорошковський стане віце-прем'єром

Відповідаючи на запитання, що зміниться в діяльності міністерства після приходу Хорошковського, політик наголосив, що новий міністр наведе більш жорсткий порядок.

"Я думаю, що там буде наведений більш жорсткий порядок, ніж до приходу Хорошковського. Але ми все одно цього не відчуємо. Тобто, це все внутрішньо бюрократичні процеси і на нас це не позначиться. Принципово це не позначиться і на загальній економічній ситуації", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З приходом Хорошковського у Мінфін, на підприємців буде більше тиску - Турчинов

Корчинський таокж не виключає, що ймовірно треба очікувати збільшення конфліктів всередині уряду та в середовищі владної верхівки загалом.

Говорячи про те, хто тепер може очолити СБУ, Корчинський сказав, що цього наразі не знає навіть сам Янукович: "Ми зараз не вгадаємо. Існують різні варіанти, різні групи пропонують, проштовхують свої кандидатури. Безумовно, є своє бачення і у Хорошковського. Але Янукович ще не визначився сам".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів зраділи, що Хорошковський перенесе досвід роботи у СБУ до Мінфіну

Водночас політик відмовився передбачати, до чиєї думки врешті прислухається президент.

"Справа в тому, що Янукович діє алогічно, ірраціонально. Тут треба аналізувати не політологічними методами, не методами якоїсь логіки, а скажімо, методами психоаналізу, глибоко вивчати його психологію. Ми не можемо всерйоз аналізувати процес підсвідомості цієї людини і тому передбачати не варто", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович діє алогічно і ще й сам не знає, хто буде головою СБУ - Корчинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути