четвер, 05 квітня 2007 15:10

Янукович попросив допомоги у міжнародних посередників. Яценюк від неї відмовився

Прем"єр Віктор Янукович звернувся до міжнародних посередників з проханням допомогти врегулювати політичну ситуацію в Україні.

Янукович уточнив, що попросив допомоги у федерального канцлера Австрії. "Як тільки це питання перейде в практичну площину, ми звернемося до сусідніх країн, зокрема Росії і Польщі", - сказав він.

У той же час міністр закордонних справ Арсеній Яценюк сказав, що Україна не потребує такої допомоги. Про це він сказав на засіданні РНБО.

Озвучуючи офіційну позицію МЗС, Яценюк підкреслив, що Україна високо цінує роль і коментарі кожної країни, висловлені щодо внутрішньополітичної ситуації в Україні. "Проте хотіли б відзначити, що основний принцип міжнародного права - невтручання у внутрішню діяльність - підтримується всіма, у тому числі і Україною", - сказав він.

Яценюк додав, що на даному етапі немає рішення щодо залучення до врегулювання внутрішньополітичного конфлікту будь-яких посередників. "Тому ми дякуємо за ті пропозиції, які надхожять, але на сьогоднішній день вони не є актуальними", - підкреслив Яценюк.

Раніше голова МЗС РФ Сергій Лавров сказав, що Росія готова допомогти Україні у врегулюванні кризи, якщо про це попросить українська сторона.

"Головне слово у врегулюванні належить українській стороні. Якщо сприяння буде необхідне, запевняю, що за Росією справа не стане", - наголосив міністр.

За матеріалами: Інтерфакс, УНІАН, Ехо Москви.



Зараз ви читаєте новину «Янукович попросив допомоги у міжнародних посередників. Яценюк від неї відмовився ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути