понеділок, 09 грудня 2013 12:32

Янукович підпише угоду про зниження ціни на російський газ

Янукович підпише угоду про зниження ціни на російський газ
Віктор Янукович, Володимир Путін Фото: lenta-ua.net

У ході шостого засідання Українсько-російської міждержавної комісії 17 грудня в Москві під головуванням президента України Віктора Януковича і президента Росії Володимира Путіна планується підписати не менше 13 двосторонніх документів.

Про це повідомляють "Вести"

Зокрема одним з документів стане угода про зниження цін на російський газ для України.

Глава МЗС Польщі вважає вимогу відставки Януковича помилкою

Крім того, за інформацією джерела "Вестей", до підписання готуються документи, що передбачають спрощення перетину російсько-українського державного кордону. Зокрема про визначення пункту пропуску через російсько-український кордон "Куйбишево" для здійснення спільного прикордонного контролю, а також міжурядову угоду про взаємодію і співпрацю при наданні контрольними органами необхідних будівель, приміщень, споруд, обладнання, устаткування та технічних засобів для здійснення спільного контролю в інших пунктах пропуску через українсько-російський державний кордон.

Готовий до підписання і план з врегулювання торговельних обмежень між Україною і Російською Федерацією на 2013 -2014 років, а також протокол про постачання товарів по виробничій кооперації в 2014 році між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерацією.

Крім того, сторони планують активізувати роботу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків. У зв'язку з цим буде підписано Угоду про співпрацю між Державною службою України з контролю за наркотиками та ФСКН Росії, а також протокол про організацію прикордонного співробітництва між Службою безпеки України та ФСКН Росії .

Також уряди двох країн узгодили договір про відновлення серійного виробництва літаків сімейства Ан- 124 з двигунами Д- 18Т та їх модифікаціями .

Серед іншого планується підписати і спільний українсько - російський план заходів з відзначення 200 -річчя з дня народження Т.Г.Шевченка в 2014 році.

Зараз ви читаєте новину «Янукович підпише угоду про зниження ціни на російський газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути