понеділок, 09 грудня 2013 11:51

Кожара змушує дипломатів дезінформувати світ про події в Україні - ЗМІ

Після тижневої паузи з Києва до Посольств України 7 грудня направлено черговий лист, в додатку до якого міститься розлоге пояснення міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка щодо подій, пов'язаних із проведенням мирних демонстрацій в українській столиці.

Про це заявляє аналітична група Geostrategy, - повідомляє "Тиждень"

Зміст звернення міністра внутрішніх справ дає підстави вважати, що влада намагається через українських дипломатів за кордоном нав'язати міжнародним партнерам думку про те, що мирні демонстранти поводяться агресивно, провокуючи тим самим органи правопорядку до застосування сили.

Тим самим вина перекладається не на представників правоохоронних органів, а на мирних демонстрантів. Зокрема, у своїх поясненнях Захарченко повертається до подій 1 грудня, які призвели до жорстокого побиття мирних демонстрантів. За інформацією міністра, під час сутичок біля Адміністрації президента 156 міліціонерів отримали різні ступені травм, 126 із них було госпіталізовано, а 4 знаходяться у важкому стані. Натомість міністр свідомо замовчує інформацію про долю тих демонстрантів, які зазнали важких травм від міліції.

 

У своїх коментарях Захарченко також дає політичну оцінку акцій протесту в Україні.

За його словами, на майданах вже не звучить тема європейської інтеграції, проте все активніше чуються заклики про відставку уряду та зміни влади в країні.

На думку аналітиків Geostrategy, важливою є також інша деталь. На цей раз циркулярний лист, яким розповсюджено інформацію Захарченка, підписано виконуючим обов'язки директора Політичного департаменту МЗС України В'ячеславом Яцюком.

За інформацією Geostrategy, ця людина є дуже близькою до групи "Леоніда Кожари – Анатолія Орла", яка у своїй діяльності орієнтується на просування російських інтересів в Україні та на міжнародній арені.

"Яцюк має вплив на вирішення кадрових питань в українському МЗС. Зокрема, він може бути одним із ініціаторів звільнення Генконсула України в Стамбулі Богдана Яременка за його критичні висловлювання на адресу "Беркута", який жорстоко побив українських студентів на Майдані Незалежності в Києві", - вважають аналітики.

Вони переконані, що "такими репресивними діями близькі до міністра Леоніда Кожари люди хочуть дати чіткій сигнал усій системі дипломатичної служби України: "покарання за непокору до режиму буде миттєве, ліберальне ставлення керівництва МЗС України до дипломатів, як було під час Помаранчевої революції 2004 року, більше не повториться".

Зараз ви читаєте новину «Кожара змушує дипломатів дезінформувати світ про події в Україні - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути