Ексклюзиви
пʼятниця, 25 лютого 2011 16:14

Янукович не підпише "анти-україномовні" закони

Янукович не підпише "анти-україномовні" закони

Президент України Віктор Янукович запевнив, що не підпише зареєстрований у ВР законопроект, який утискає українську мову.

Про це він заявив під час телепроекту "Розмова з країною", відповідаючи на запитання журналістів.

Зокрема, Янукович сказав: "Ми розглянемо питання наступу на українську мову. Такої тенденції у майбутньому не буде - ми не допустимо... Законопроект у ВР я не бачив. Але я його розгляну, і якщо будуть невідповідності, я його не підпишу".

Водночас, говорячи про утискання свободи слова в Україні, політик попросив назвати конкретну установу чи прізвище чиновника, який заважав журналістам працювати.

"Ми можемо бути з вами (журналістами - ред.) добрими союзниками. Я хочу, як ніхто, щоб в Україні була свобода слова", - запевнив президент.

Крім того, він похвалився, що у людей сьогодні набагато менше дорікань на чиновників вищої ланки. Натомість, за словами глави держави, є скарги на чиновників середньої та низької ланки.

"Це вони блокують рішення керівництва держави. На нижчих рівнях присутня корупція. Тому проблеми є... Але від дорікань один одному ситуація не покращиться. Нам треба шукати шляхи до співпраці. Ви згодні зі мною?" - запитав від представників ЗМІ.

Разом з тим, коментуючи падіння рейтингу України за результатами дослідження "Freedom House", Янукович зізнався, що це - сигнал для органів влади, щоб відреагувати на наявні недоліки.

"Ми політики і усвідомлюємо нашу нелегку долю... Треба заходити до рейтингових установ, спілкуватись із ними. Якщо вони помилились, їм треба надати необхідні дані", - сказав президент.

Він закликав політиків починати критикувати себе і дивитись на себе, аналізуючи.

"Я за розумну критику тільки вдячний", - резюмував Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не підпише "анти-україномовні" закони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути