пʼятниця, 21 березня 2008 10:49

Янукович знайшов новий привід для протистояння у Раді

Янукович знайшов новий привід для протистояння у Раді
Фракція Партії регіонів вимагає відкликання українських миротворців з Косово. Про це заявив в інтерв"ю журналістам лідер фракції Віктор Янукович.

Він зазначив, що сьогодні на раді фракції за участю фахівців було розглянуто дане питання. "Розібрали деталі, які виникли під час загострення цієї ситуації", і "практично одностайно прийняли рішення, що будемо порушувати питання про відкликання нашого миротворчого контингенту з Косово", - повідомив Янукович.

Він наголосив, що відповідний проект постанови вже зареєстровано у Верховній Раді.

Лідер фракції Партії регіонів підкреслив, що "ми не можемо допустити, щоб наших хлопців там вбивали". За його словами, Верховна Рада своє рішення щодо участі миротворчих сил у Косово приймала "з обов"язковим пунктом, що ми не приймаємо участі у воєнних діях". Однак зараз там ситуація загострилася, вказав він. В.Янукович підкреслив, що "сили ООН, сили НАТО, які там присутні, вони прийняли участь в цій операції, а як щит був використаний наш поліцейський контингент".

На його переконання, в цій ситуації Міністерство внутрішніх справ повинно було "тримати на контролі будь-які дії, які спрямовані на воєнні операції, і цього не допускати", бо це "порушення закону", бо це "війна не наша".

В.Янукович заявив, що "ми ні в якому разі не будемо підтанцьовувати тим політичним силам світовим, які сьогодні роздмухують воєнні конфлікти в світі". "В Косово Україна надалі не може бути присутня", - наголосив він.

За словами Януковича, фракція закликатиме народних депутатів і з коаліції, і з опозиції підтримати постанову про відкликання українців із Косово. На його думку, в результаті цього голосування "ми побачимо тоді в залі, хто патріоти, і, як кажуть, хто займає іншу позицію", пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Янукович знайшов новий привід для протистояння у Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути