середа, 21 квітня 2010 15:17

Янукович і Медведєв оголосять сьогодні про 30%-ве зниження ціни на газ?

Янукович і Медведєв оголосять сьогодні про 30%-ве зниження ціни на газ?

Ціна на російський газ для України може бути понижена на 30%, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" в середу інформоване джерело.

"Сьогодні президенти (України та Росії - ред.) оголосять про домовленість, що ціна на газ буде знижена на 30%", - зазначив співбесідник агентства.

За його словами, не виключено, що така домовленість пов"язана з питанням продовження оренди бази Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму після 2017 року. Планується, що Росія також зобов"язується вкладати інвестиції в розвиток інфраструктури Севастополя.

Як повідомлялося, Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" і "Газпром" (РФ) в січні 2009 року підписали контракти на постачання і транзит російського природного газу до 2020 року, засновані на формульному підході з прив"язкою до ціни нафтопродуктів. В результаті в першому кварталі 2010 року ціна російського газу, що імпортується, зросла до $305,68 за 1 тис. куб. м в порівнянні з $208,12 за 1 тис. куб. м в четвертому кварталі минулого року. У другому кварталі ціна досягла орієнтовно $330 за 1 тис. куб. м, а в третьому у зв"язку зі зростанням ціни на нафту може вирости до $350 за 1 тис. куб. м.

Новий президент і уряд України заявили про необхідність перегляду ціни постачань газу, щоб зберегти конкурентоспроможність української економіки. Названа прем"єром Миколою Азаровим знижка в $4 млрд, що запрошується у Росії, дозволяє припустити, що українська сторона пропонує знизити ціну приблизно до $220 за 1 тис. куб. м. В той же час в російській пресі з посиланням на джерела називається вища ціна - близько $260 за 1 тис. куб. м.

Зараз ви читаєте новину «Янукович і Медведєв оголосять сьогодні про 30%-ве зниження ціни на газ?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути