вівторок, 20 квітня 2010 15:45

Путін "здав" Дубину, який ставив свій підпис на чистих аркушах

Путін "здав" Дубину, який ставив свій підпис на чистих аркушах

Прем"єр-міністр Микола Азаров звинувачує колишнього голову Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Олега Дубину в перевищенні повноважень при підписанні газових угод з Росією.

Про це він сказав на зустрічі з підприємцями і промисловцями.

"Якщо говорити відверто, як нам розповів прем"єр-міністр Росії (Володимир Путін), - чисті аркуші з підписом Дубини і печатками "Нафтогазу", на якому росіяни писали свої умови.

Це не злочин попередньої влади перед українським народом? Чисті аркуші, директиви за якими не були схвалені ні урядом, ні Верховною Радою, ні Президентом - чи це не злочин? Справжнісінький кримінальний злочин", - сказав Азаров.

При цьому він відзначив, що перегляд цих газових угод зараз залежить виключно від доброї волі Росії.

"Зараз ми ведемо важкі переговори з Росією... тому що підписані терміном на 10 років абсолютно кабальні, невигідні для нас газові угоди, які не дають можливості нашій країні з них вийти.

Ми не можемо з них вийти без величезних втрат. Все залежить від доброї волі Росії. Захочуть вони з нами погодитися, означає зуміємо переглянути цей контракт. Не захочуть - ми як кріпаки. Шлях тільки один - Стокгольмський суд. Що ми там отримаємо? - нічого", - сказав Азаров.

Прем"єр підкреслив, що газові угоди виписані таким чином, що Україна фактично не має ніяких прав.

Нагадаємо, Україна сподівається до кінця наступного тижня (до 26 квітня) завершити перегляд контрактів щодо постачань газу з Росією.

Українська сторона добивається від Росії зниження ціни на імпортний газ.

Раніше російський газовий монополіст компанія "Газпром" і Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" домовилися про збільшення закупівель НАКом російського природного газу на 8,3% до 36,5 млрд. куб. м у 2010 році в порівнянні з раніше визначеними обсягами закупівель.

Ці домовленості станом на 15 квітня не були зафіксовані документально у вигляді додаткової угоди до контракту на постачання газу.

Ціна газу в 1 кварталі складала більше 305 доларів за 1 тис. куб. м, на 2 квартал ціна прогнозується на рівні 330-334 доларів за 1 тис. куб. м.

proUA
Зараз ви читаєте новину «Путін "здав" Дубину, який ставив свій підпис на чистих аркушах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути