пʼятниця, 27 листопада 2009 12:34

Дубина похвалився зміненою угодою з "Газпромом"

Дубина похвалився зміненою угодою з "Газпромом"

НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" внесли зміни у діючі контракти між компаніями про скорочення обсягу російського природного газу, що імпортується в 2009 році в Україну, з 40 млрд. куб. м до 33,51 млрд. куб. м.

Про це він повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина сьогодні на прес-конференції в Кабміні.

За його словами, з урахуванням передбаченої контрактами знижки за обсягами у розмірі 20%, фактично, Україна імпортує в 2009 році близько 27 млрд. куб. м. російського газу.

Також Дубина зазначив, що в листопаді "Нафтогаз України" придбає близько 3,6 млрд. куб. м, а у грудні – близько 4 млрд. куб. м російського газу.

Керівник "Нафтогазу" також повідомив, що у першому кварталі 2010 року Україна планує купити близько 7 млрд. куб. м російського газу.

Офіційний представник ВАТ "Газпром" Сергій Купріянов в ефірі радіостанції "Ехо Москви" 25 листопада заявив, що в результаті підписаних 24 листопада доповнень до контракту, "Газпром" і "Нафтогаз" домовилися про зниження річних контрактних обсягів закупівлі газу в 2010 році.

Він нагадав, що "Нафтогаз України" у 2010 році мав придбати 52 млрд. куб. м газу, а згідно зі змінами у контрактах, цей обсяг зменшено до 33,75 млрд. куб. м.

Нагадаємо, що "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" у вівторок підписали доповнення до контракту купівлі-продажу природного газу від 19 січня 2009 року.

У документі була закріплена відсутність штрафних санкцій щодо об"ємів споживання газу "Нафтогаза" в 2009 році.

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Дубина похвалився зміненою угодою з "Газпромом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути