неділя, 18 квітня 2010 21:34

Росія знизить ціну на газ для України до $250 - Погребінський

Росія знизить ціну на газ для України до $250 - Погребінський
Політолог Михайло Погребінський прогнозує, що Україна зможе отримати значну поступку у ціні на газ з боку Росії.

Він нагадав, що домовленість про здешевлення газу вже існує. "Путін вже дав доручення готувати відповідні документи", - зазначив Погребінський в ефірі програми точка зору на УТ-1.

На запитання про те, наскільки великим може бути зниження ціни на газ політолог відповів: "Мені видається це буде суттєве зниження аж до 250 доларів із сьогоднішніх 330. Звичайно це буде велика перемога для українського уряду".

Водночас Погребінський висловив  сумнів у тому , що Росія погодитися на здешевлення газу для України в обмін на перегляд перебування ЧФ РФ у Севастополі.

"Ціна газ - це питання, в якому Україна сьогодні найбільше зацікавлена. Питання продовження перебування Чорноморського флоту - це питання, яке реально постане через кілька років. Я не думаю що російське керівництво готове буде обміняти зниження ціни на газ на якісь там обіцянки, що буде через 7 років".

Натомість Погребінський вважає, що Росія погодиться розглядати газове питання в обмін на гарантії розвитку російського бізнесу в Україні.

"Це дасть можливість заробити російському бізнесу якісь гроші в Україні і якось компенсувати зниження ціни на газ", - сказав політолог. Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Росія знизить ціну на газ для України до $250 - Погребінський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути