субота, 17 квітня 2010 20:39

Новий газовий договір навряд підпишуть 21 квітня - експерт

Новий газовий договір навряд підпишуть 21 квітня - експерт

На зустрічі президентів Віктора Януковича та Дмитра Медведєва в Харкові 21 квітня навряд буде підписаний новий договір з постачання газу, припускає керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Оприлюднять лише формулу офіційних домовленостей", - каже експерт.

Фесенко скептично ставиться до думки, що Україні дешево обійдеться російський газ.

"Буде те, що хоче українська сторона - 230 доларів за тисячу кубів. Може трохи вища. Але головна, на які поступки доведеться піти Україні. Вони можуть бути дуже серйозні, - зазначає Фесенко. - Схоже, ми надамо росіянам частину наших газосховищ. Буде рух у створенні газотранспортного консорціуму. Будуть домовленості з ядерної енергетики - участь росіян у цьому секторі української економіки розшириться", - вважає політолог.

За чутками, Київ готовий віддати російському "Газпрому" Кременчуцький нафтопереробний завод.

"Щодо Кременчуцького заводу, то "Укртатнафта" створювалася, як спільне підприємство. І представники татарської автономії Росії брали безпосередню участь у постачанні нафти і створенні економічної моделі цієї кампанії. Але в останні роки їх фактично витиснули не зовсім законним способом. Тому я би не казав, що ми віддаємо росіянам це підприємство. Тому можливо, що буде відновлена та модель співпраці, яка існувала" - сказав Фесенко.

Уряд Росії та України схвалили домовленості щодо ціни на газ. Кабмін сподівається, що перегляд умов газової угоди можна буде завершити після зустрічі президентів 21 квітня.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Новий газовий договір навряд підпишуть 21 квітня - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути