Ексклюзиви
четвер, 30 серпня 2018 16:26

Янукович буде судитись через державного адвоката

Янукович буде судитись через державного адвоката
Екс-президент Віктор Янукович подав позов через державних адвокатів, яких йому призначив суд. Фото: ZIK

Екс-президент Віктор Янукович вимагає визнати незаконним призначення йому безкоштовних адвокатів Регіональним центром з надання безоплатної вторинної допомоги. Про це повідомили в Окружному адмінсуді Києва.

Янукович хоче, щоб суд визнав незаконним призначення йому держзахисників Віктора Овсяннікова та Юрія Рябовола, вимагає скасувати відповідне доручення.

Янукович також просить суд зобов'язати Регіональний центр у подальшому утримуватися від подібних дій без його особистого звернення або без його погодження.

Представник Януковича надіслав заяву про забезпечення позову, а також вимагає до винесення відповідного рішення повністю зупинити дію доручень Центру і заборонити надавати адвокатам доручення щодо захисту колишнього президента. Адвокати вимагають заборонити захисникам вчиняти юридично значимі дії від імені та в інтересах Януковича.

Суд вирішує питання про забезпечення позову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автівки "сім'ї" Януковича знайшли нового власника

Віктора Януковича обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді, пособництві РФ.

1 серпня суд у справі про державну зраду екс-президента Януковича наказав надати йому нового безоплатного адвоката. Попри це, сам Янукович відмовився від державного захисника. Через це 16 серпня в Оболонському районному суді сталася штовханина.

Адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив, що суд і прокуратура намагаються прискорити процес. Головуючий суддя Владислав Дев'ятко сказав, що адвокати намагаються зірвати засідання та не хочуть брати участь у процесі.

Зараз ви читаєте новину «Янукович буде судитись через державного адвоката». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути