пʼятниця, 07 листопада 2008 09:05

Антимонопольний комітет не бачить приводу для підвищення комунальних тарифів

Інфляційні очікування щодо підвищення цін на енергоносії не є підставою для підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в осінньо-зимовий період.

Про це заявив журналістам виконуючий обов`язки голови Антимонопольного комітету України Олександр Мельниченко.

"Не може бути підвищений хоча б на одну копійку будь-який тариф у сфері житлово-комунального господарства без економічного обгрунтування", - сказав він.

Керівник відомства зазначив, що підвищення тарифів має не тільки аполітичний характер, але й містить в собі істотний утиск інтересів і прав конкретної української сім`ї.

Мельниченко звернувся з офіційними листами до керівників облдержадміністрацій і Асоціації мерів міст України із закликом утриматися від підвищення і встановлення економічно необгрунтованих тарифів на ЖКУ. На його думку, місцеві влади повинні підвищувати конкуренцію у сфері ЖКГ, щоб ціни стали нижче, а якість послуг – вища.

Також АМК вимагає належного забезпечення споживачів детальною інформацією про складові тарифів.

Мельниченко наполягає на тому, щоб тарифи встановлювала незалежна національна комісія, яка має бути створена за прикладом існуючих в інших сферах природних монополій - енергетики і зв`язку.

З початку року органи АМК завершили розслідування за 135 справами про порушення конкурентного законодавства з боку житлово-комунальних підприємств і органів місцевого самоврядування, ще 140 справ перебувають в роботі, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Антимонопольний комітет не бачить приводу для підвищення комунальних тарифів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути