понеділок, 01 січня 2018 19:48

Антикорупційний суд: назвали плюси і мінуси законопроекту Порошенка

Антикорупційний суд: назвали плюси і мінуси законопроекту Порошенка
"Плюс у тому, що законопроект нарешті з'явився", - каже секретар громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції Тетяна Козаченко про законопроект президента. Фото: president.gov.ua

Влада тягне зі створенням антикорупційного суду. Про це Gazeta.ua сказала секретар громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції Тетяна Козаченко.

"Плюс у тому, що законопроект нарешті з'явився. За ним до суду не можуть потрапити представники прокуратури, правоохоронних органів, які себе дискредитували.

Виписали досвід суддівської влади — 5, а не 10 років. Можуть з'явитися більш-менш нові судді.

Неприємний момент — майже нівельовано право ключового вето Громадської ради із залученням міжнародних експертів для тих, хто не відповідає вимогам. Фактично повторюються порядок формування Верховного суду, коли конкурс проводився непрозоро. В результаті кожен четвертий суддя - з негативним висновком Громадської ради доброчесності, бо Вища кваліфікаційна комісія долала вето. Законопроект треба посилити додатковими фільтрами, зовнішнім контролем.

Влада системно затягує створення суду. Нікому не зрозуміло, коли він запрацює. Зараз чуємо не більше, ніж декларації", - сказала Козаченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президентським законопроектом хочуть усіх "розвести"

26 грудня 2017-го на сайті Верховної Ради з'явився текст законопроекту про "Вищий антикорупційний суд". Його вніс до парламенту президент Петро Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Антикорупційний суд: назвали плюси і мінуси законопроекту Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути