середа, 27 грудня 2017 16:52

Антикорупційний суд: президентським законопроектом хочуть усіх "розвести"

Антикорупційний суд: президентським законопроектом хочуть усіх "розвести"
"Це чергова спроба псевдореформи та створення псевдосуду, формуванням якого займатимуться старі кадри", - Віталій Шабунін. Фото: slovoidilo.ua

Законопроект президента Петра Порошенка про антикорупційний суд передбачає створення нової інстанції за старими стандартами.

На цьому наголосив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

"Законопроект №7440 – це чергова спроба псевдореформи та створення псевдосуду, формуванням якого займатимуть старі кадри. Українців та міжнародних партнерів знову хочуть банально "розвести", як це сталося з судовою реформою. 80% старих суддів були переобрані до Верховного суду, те саме відбудеться і тут у разі ухвалення цього законопроекту. Такий антикорупційний суд нікому не потрібен – це буде черговий Печерський суд, який виноситиме політично потрібні рішення", – наголосив Шабунін.

У заяві центру наголошують, що запропоновані президентом умови добору суддів та підсудність Вищого антикорупційного суду суперечать рекомендаціям Венеційської комісії та нівелюють саму суть створення антикорупційного суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цілодобова охорона, міжнародні експерти - що подав Порошенко про антикорупційний суд

21 грудня Верховна Рада відкликала депутатський законопроект про створення антикорупційного суду, який не отримав схвалення "веніціанки". Наступного дня президент вніс свій проект закону під №7440.

Його вже розкритикували кілька антикорупційних організацій. Зокрема, Transparency International.

Зараз ви читаєте новину «Антикорупційний суд: президентським законопроектом хочуть усіх "розвести"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути