понеділок, 18 червня 2018 16:31

Антикорсуд: Парубій пояснив позицію щодо скандальної поправки

Антикорсуд: Парубій пояснив позицію щодо скандальної поправки
Андрій Парубій стверджує, що не знав про поправку до підписання закону. Фото: twitter.com/verkhovna_rada

У парламенті пройдуть переговори щодо поправки, яка дозволяє корупціонерам оскаржувати рішення у звичайних апеляційних судах.

Про це сказав голова ВР Андрій Парубій після погоджувальної ради.

"Я дізнався вже перед підписанням закону, що комітет на своєму засіданні вніс цю правку, що вона була в опублікованому тексті... Зміни до закону можуть бути внесені групою депутатів, окремим депутатом. Протягом сьогоднішнього дня проговорюватимемо можливості: це може бути окрема правка, а може бути в законі, який зараз готується до прийняття у другому читанні про судоустрій. Вона може бути внесена до того закону до другого читання. Технічно формат існує. Нам доведеться провести консультації, щоб визначити оптимальний формат для рекомендації голосування в залі", - сказав Парубій.

Він нагадав, що ухвалення закону було цілою епопеєю.

"Я особисто контролював цей процес, щоб усі поправки Венеційської комісії врахували. Можу сказати з відповідальністю, що всі 14 правок були враховані в законі про антикорупційний суд", - зазначив спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді збирають підписи за неконституційність закону про антикорсуд

7 червня Верховна Рада 315 голосами запустила процедуру створення Вищого антикорупційного суду. 13 червня закон опублікували в "Голосі України".

Після цього стало відомо, що в документі є пункт, за яким порушені раніше справи щодо корупції топ-чиновників не підпадають під юрисдикцію Вищого антикорупційного суду.

Зараз ви читаєте новину «Антикорсуд: Парубій пояснив позицію щодо скандальної поправки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути