Ексклюзиви
вівторок, 17 січня 2023 07:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW з'ясували, кого Путін бачить новим "керівником" України

Аналітики ISW з'ясували, кого Путін бачить новим "керівником" України
В ISW повідомили, кого у Кремлі мріють зробити "гауляйтером" України. Фото: eastnews.ua

Кремль має намір повернути до влади в Україні Віктора Медведчука, який є союзником російського диктатора Володимира Путіна.

Таку думку в щоденному звіті висловили аналітики американського Інститут вивчення війни (ISW) з посиланням на дискусії, які відродив "колишній міністр оборони" так званої ДНР Ігор Гіркін. Він заявив, що Кремль сподівається поставити Медведчука на чолі з альтернативним українським урядом у разі перемоги у війні.

"Ця розмова нагадує попередні чутки в ЗМІ про потенційний план Кремля поставити опального колишнього українського президента-втікача Віктора Януковича на посаду лідера України на початку 2022 року", – пишуть експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада позбавила мандатів Медведчука, Козака, Деркача та Кузьміна

Водночас бойовик Гіркін і пов'язаний і Кремлем "воєнний блогер" Саша Коц узяли під сумнів придатність Медведчука й можливість того, що він коли-небудь справді посяде таку позицію.

10 січня президент Володимир Зеленський позбавив громадянства України народних депутатів від забороненої "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука, Тараса Козака, Рената Кузьміна і колишнього члена групи "Воля народу" Андрія Деркача.

У квітні президент повідомив про затримання Віктора Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ. ФСБ планувала вивезти його за кордон. Його дружина Оксана Марченко втекла до Росії.

У вересні Медведчука передали росіянам в рамках обміну під час звільнення з російського полону 215 українських захисників. Медведчука підозрюють в державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW з'ясували, кого Путін бачить новим "керівником" України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути