пʼятниця, 13 січня 2023 13:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Рада позбавила мандатів Медведчука, Козака, Деркача та Кузьміна

Рада позбавила мандатів Медведчука, Козака, Деркача та Кузьміна
У п'ятницю, 13 січня, Верховна Рада позбавила мандатів нардепів Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача та Ріната Кузьміна. Фото: t.me/oleksiihoncharenko

У п'ятницю, 13 січня, Верховна Рада позбавила мандатів нардепів Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача та Ріната Кузьміна.

Також через власну заяву мандату позбавили депутата Андрія Аксьонова. Про це у Telegram повідомив нардеп Ярослав Железняк.

За його інформацією, відбулося це зі скандалом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський підтвердив, що позбавив українського громадянства Медведчука та ще трьох нардепів

"Спочатку 40-к хвилин була дискусія коли ставити у порядок денний питання позбавлення мандатів п'яти депутатів. Пропозиція Коаліції була: розглядати в кінці порядку денного (тому що у них ні на що б голосів не вистачило)", – повідомив він.

Водночас, пропозиція інших фракцій та груп була почати день з позбавлення мандатів цих депутатів.

"Після трьох голосувань та блокування трибуни, перемогла позиція других….одразу ставити позбавлення депутатів мандатів", – повідомив Железняк.

10 січня президент Володимир Зеленський позбавив громадянства України народних депутатів від забороненої "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука, Тараса Козака, Рената Кузьміна і колишнього члена групи "Воля народу" Андрія Деркача.

У квітні президент повідомив про затримання Віктора Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ. ФСБ планувала вивезти його за кордон. Його дружина Оксана Марченко втекла до Росії.

У вересні Медведчука передали росіянам в рамках обміну під час звільнення з російського полону 215 українських захисників. Медведчука підозрюють в державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації.

Андрія Деркача підозрюють у державній зраді і незаконному збагаченні.

Торік Рінату Кузьміну повідомили про підозру в державній зраді.

Зараз ви читаєте новину «Рада позбавила мандатів Медведчука, Козака, Деркача та Кузьміна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути