понеділок, 12 березня 2012 11:15

Активісти застерегли урядовців: в Україні можлива така аварія, як на "Фукусімі"

Активісти застерегли урядовців: в Україні можлива така аварія, як на "Фукусімі"

Біля Кабінету міністрів проходить акція проти продовження використання застарілих атомних реакторів та створення нових небезпечних ядерних об'єктів.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

10 активістів Національного екологічного центру України прийшли під Кабмін, аби донести урядовцям, що аварія на АЕС "Фукусіма" в Японії ймовірна в Україні.

Експерт з питань енергетики центру Дмитро Хмара пояснив, що в Україні продовжують витрачати кошти на експлуатацію енергоблоків, у яких закінчився проектний строк роботи. Він навів приклад, що продовження роботи блоку №1 Южно-української АЕС обійдеться за попередніми оцінками у 5 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Утримування арки в Чорнобилі коштуватиме 100 мільйонів на рік

Мітингувальники на карті України розклеїли трикутники ядерної небезпеки, демонструючи, де використовують застарілі енергоблоки.

Також вони принесли плакат: "Список добровольців для ліквідації ядерної аварії". Тут усі бажаючі мають написати свої прізвище, ім'я, по-батькові та посаду, таким чином засвідчивши, що будуть готові у разі аварії на якійсь АЕС бути волонтером. Поки що до цього списку ніхто не записався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість українців побоюються, що на українських АЕС може статися серйозна аварія

Учасники акції також розставили на парапеті баночки з-під кави та енергетичних напоїв, які обклеєні папером із зображеннями трикутника ядерної небезпеки.

Дмитро Хмара передав представнику Кабміна листа із вимогами та рекомендаціями, як не допустити нових небезпек від роботи АЕС. Той пообіцяв підготувати та передати інформацію керівництву уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ЧАЕС не можуть знайти 600 млн євро для роботи об'єкту "Укриття"

За порядком під час проведення мітингу слідкувало 15 міліціонерів.

Нагадаємо, 11 березня виповнився рівно рік після катастрофічного землетрусу і цунамі в Японії, які стали причиною аварії на АЕС "Фукусіма-1". Фахівці порівнювали аварію на атомній станції Японії з Чорнобильською катастрофою.

Зараз ви читаєте новину «Активісти застерегли урядовців: в Україні можлива така аварія, як на "Фукусімі" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути