Ексклюзиви
неділя, 03 квітня 2022 02:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Якщо українці на референдумі підтримають рух до НАТО: Арахамія прокоментував можливість нових переговорів з РФ

Якщо українці на референдумі підтримають рух до НАТО: Арахамія прокоментував можливість нових переговорів з РФ
Арахамія прокоментував новий раунд переговорів з Росією. Фото: Українська правда

Якщо на референдумі українці підтримають збереження перспективи членства України в НАТО, то з Росією проводитимуть нові переговори.

Наступним кроком у разі підписання договору про гарантії безпеки і розуміння про максимальний захист України стане внесення змін до Конституції щодо позаблокового, нейтрального статусу. Для цього хочуть провести референдум, який може відбутися лише після припинення бойових дій та виведення російських військ, глава фракції Слуга народу та очільник української делегації на перемовинах з РФ Давид Арахамія заявив в ефірі телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Це дуже важливо для нас, і ми з самого початку на цьому наполягали. І російська сторона спочатку дуже активно протидіяла саме цій нормі, але згодом вони погодились теж, що це єдиний вихід з цієї ситуації. Якщо народ не обере такий шлях, тоді це означатиме, що договір не матиме остаточної юридичної сили. І тоді ми повернемось до нових перемовин і тоді будемо це вирішувати якимось іншим шляхом", — заявив Арахамія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усе готове для зустрічі Зеленського з Путіним найближчим часом - Арахамія

Для української сторони обов'язково отримати згоду про надання гарантій безпеки від "ядерних держав" — США, Великої Британії, Франції та Китаю. Також Україна сподівається на участь Туреччини, заявив він.

Окупанти готові прийняти умови запропонованого Україною мирного договору. Тепер має бути робота над юридичним оформленням угоди.

Зараз ви читаєте новину «Якщо українці на референдумі підтримають рух до НАТО: Арахамія прокоментував можливість нових переговорів з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути