пʼятниця, 20 липня 2012 22:02

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Якщо його не зупинити, у нас буде гірше, ніж у Білорусі - Є. Тимошенко про Януковича

Якщо його не зупинити, у нас буде гірше, ніж у Білорусі - Є. Тимошенко про Януковича
На думку Євгенії Тимошенко, Янукович "хоче ізолювати Україну як свою приватну власність і правити нею без огляду на чиїсь поради з-за кордону". Фото: news-ua.com

На думку доньки ув'язненого екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Євгенії, у нинішніх правителів України надзвичайні фінансові ресурси, щоб захищати свою владу скільки завгодно часу.

Про це вона заявила в інтерв'ю сайту "Голос Америки".

"Рішення цієї людини (Віктора Януковича) важко пояснити якоюсь логікою, - говорить вона. - Ми не можемо передбачити його вчинки або рішення. Це дуже ризиковано і страшно бути в руках цієї людини, фактично його заручником. Тому ми так переживаємо за життя мами, за її здоров'я, і тому так важко передбачити, що може статися".

За словами Євгенії, Янукович витримує цей політичний тиск уже майже рік і робить це, бо "хоче ізолювати Україну як свою приватну власність і правити нею без огляду на чиїсь поради з-за кордону".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко: "Є ризик нового застосування сили щодо мами"

"Це дуже небезпечно, і саме тому ми звертаємося до світового співтовариства із закликом допомогти нам зупинити цей процес. Якщо його не зупинити, ми дуже скоро опинимося в ситуації, гіршій навіть, ніж у Білорусі. Адже у наших правителів надзвичайні фінансові ресурси, щоб захищати свою владу скільки завгодно часу", - заявила донька Тимошенко.

Вона також розповіла, що вони зверталися до президента на прес-конференції як рідні політичних в'язнів і попросили про зустріч, однак їм нічого не відповіли.

"Мама не отримала від нього (Віктора Януковича) ніякої логічної відповіді – його думка змінювалася чи не щодня. Він може щось пообіцяти, але чи виконає обіцянку? Моя мама повністю в його руках, він контролює усі гілки влади, усіх посадовців. Тому вона нічого й не може йому запропонувати. Хіба вона може пообіцяти залишити політику? Це ж перекреслить усі жертви, на які вона йшла багато років. Хіба вона може пообіцяти замовкнути і перестати критикувати владу? Лідер опозиції не може собі цього дозволити. Тому мені важко уявити, про що моя мама може домовлятися з Януковичем", - зазначила Євгенія Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Якщо його не зупинити, у нас буде гірше, ніж у Білорусі - Є. Тимошенко про Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути