неділя, 23 травня 2010 13:29

Якою б мерзотою не був Могильов, вони його підтримають - Джемілєв

Якою б мерзотою не був Могильов, вони його підтримають - Джемілєв

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв вважає, що Анатолій Могильов не має морального права обіймати посаду міністра внутрішніх справ.

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua, коментуючи зареєстрований у Верховній Раді проект постанови про звільнення Могильова з посади глави МВС.

"Він відомий проведенням акцій залякування проти кримських татар. Коли проти беззбройних людей використали вогнепальну зброю. Причому з особливою жорстокістю. Але головне він в кількох публікаціях, у такому фашистському дусі, виправдовував депортацію кримських татар. Називав їх ворогами, зрадниками. Тому я звернувся до Генпрокурора з вимогою притягти його до кримінальної відповідальності за розпалювання національної ворожнечі. Але там відповіли, що це так би мовити його особиста думка. Через це порушити кримінальну справу неможливо", - обурився нардеп.

"Чотирнадцять депутатів ПАРЄ висловили здивування, що така людина може займати таку посаду. Адже це зовсім не відповідає європейським стандартам. Людина, яка має займатися боротьбою з ксенофобією сам займається розпалюванням національної ворожнечі. Тому в мене була ініціатива по створенню слідчої комісії по діях цієї людини. Адже крім того будучи тут (в Криму-ред.) начальником міліції він мав тісний зв'язок з кримінальними структурами. Друкувалися роздруківки його телефонних розмов з мафіозними колами", - зазначив Джемілєв.

Водночас "нунсівець" сумнівається, що дана постанова буде підтримана необхідною кількістю народних депутатів.

"Оптимізму нема звісно. Хоча чорт його знає. Там скоріш за все будуть керуватися не законом, а корпоративними інтересами. Звичайно, Блок Литвина, "регіони", комуністи не проголосують. Він своя людина, і яка б не була мерзота, вони її підтримають. Інакше розвалиться у них коаліція. Якщо шеф скаже треба голосувати, голосуватимуть, ні - так ні. У них там таке уявлення про демократію. Як сказали так і треба голосувати. Це рідко коли вони проявляють принциповість. Я знав багато людей, які були проти договору про базування Чорноморського флоту Росії в Криму. Але надійшла команда, от вони і проголосували за ратифікацію. Тому ситуація може бути така ж сама. Але наш обов'язок заявити про свою позицію, щоб потім не говорили, що ми промовчали. Крім того громадськість про це знатиме. І про моральний рівень тих, хто його підтримує", - вважає політик.

Зараз ви читаєте новину «Якою б мерзотою не був Могильов, вони його підтримають - Джемілєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

80

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути