Ексклюзиви
четвер, 02 травня 2013 08:25

Як нардепи свята проведуть: Олійник допомагатиме нужденним, а комуніст святкуватиме Великдень

Як нардепи свята проведуть: Олійник допомагатиме нужденним, а комуніст святкуватиме Великдень
Фото: gazeta.lviv.ua

Народні депутати в Страсну п'ятницю працюють з виборцями. 7, 8, 10 травня у них запланована робота в комітетах, комісіях і фракціях. А вже з 14 травня - в сесійній залі.

Газета поцікавилася, чим будуть займатися політики на травневі свята. Ось що вони нам розповіли:

Володимир Яворівський, народний депутат від фракції "Батьківщина":

- Для мене 1 травня вже давно не є святом. Ще із студентських років, коли нам треба було йти на парад. Додому не пускали, записували, хто був. Тому я його не сприймаю. Можна було б його назвати святом "Садіння городів". Донька приїде, друзі зберуться, так що можна посидіти, погомоніти, випити чарку, на рибалку, але на паради не піду.

Взагалі, планую працювати. Я закінчив роман новий: "Лежати! Суд іде!", ніби продовження "Найдовшої ночі президента" (роман політика – ред.). Тож буду працювати над версткою.

А от щодо Великодня – то особливе! Я йду на Всеношну з усією родиною до 4-5 ранку, поки почне світати. Поки окроплять тебе водою. Священик у Михайлівському соборі був отець Димитрій, а зараз новий, проте теж пізнає мою морду, і як бризнуть водою, як обіллють водою – така благодать!

Володимир Олійник, народний депутат від фракції Партія регіонів:

- В церкву піду на свято, постараюсь на Всеношну, з родиною. Зранку – розговіємося. Для нас це родинне свято. Стараємося не так піст тримати, а один одного не їсти, а також допомогти нужденним: десь словом, десь справою. Сьогодні не встиг допомогти чоловіку, то буду його шукати.
1 та 9 відзначу в себе під Черкасами. Буду приводити до ладу, прибирати територію, бо пізня весна і не встигаю. На День Перемоги запрошений в Київ на урочисте засідання. Жалкую, що не пройду з ветеранами в Черкасах, бо роблю це як правило щороку. З року в рік з'явилося нове щось – коли йдуть діти, внуки, правнуки з портретами дідів, які вже не дожили. Несуть медалі, ордени...Це щось нове..Це дійсно розчулює.

Ігор Мірошниченко, народний депутат від фракції "Свобода"

- Для мене Великдень – головне свято, тому його й чекаю. Піду до церкви – паску святити. Я постував, тому буду розговлятися. З родиною крашанки будемо їсти. Все як годиться. Згідно із українськими традиціями.

А щодо 1 та 9, то чим вони відрізняються від інших днів? Нічим. Будемо спілкуватися із виборцями, бо планую провести декілька зустрічей, буду працювати над законопроектами. Я ще планую провести час із родиною за містом. Також планую прочитати декілька хороших книжок, зокрема, про Голодомор. Взагалі, для нормальних людей – 8 травня – це день вшанування жертв Другої світової війни.

Віктор Чумак, народний депутат від фракції УДАР:

- На Великдень діти приїжджають, тому зранку підемо в маленьку церкву біля нас паску святити. І будемо святкувати в сімейному колі.
А так - буду з сапковою лопатою проводити травневі свята. Там багато роботи на ділянці. Так що проводити свята, прибиваючи діляночку під Києвом. 7-8 травня – на роботі, а 10 - поїду на Хмельниччину на могилу батьків.

Олександр Голуб, народний депутат від фракції КПУ:

-1 та 9 травня я буду брати участь в партійних заходах, які готуються до цих святкових дат – це і участь в мітингах, і покладання квітів. Що стосується 5, то зазвичай я, у сімейному колі, святкую Великдень. Я на Всеношну не піду, але члени сім'ї – обов'язково. Щодо інших планів, то я так достеменно не знаю.

Тарас Чорновіл, колишній народний депутат:

- На 1 травня в мене особливо планів немає. День праці використаю для праці, оскільки городів, землі своєї не маю, то займуся порядками в хаті, приберу все, переберу архіви, які ще забрав із Верховної Ради. А потім буду готуватися до Великодня. 5-6 будемо святкувати. З 7 вирішили із сином поїхати в ті місця, де він де не був, а я вже й призабув як там: Асканію Нову, на Кам'яну могилу, Хортицю.

Зараз ви читаєте новину «Як нардепи свята проведуть: Олійник допомагатиме нужденним, а комуніст святкуватиме Великдень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути