вівторок, 15 червня 2010 17:30

Ахметов отримає ММК ім Ілліча

Ахметов отримає ММК ім Ілліча
Маріупольський металургійний комбінат (ММК) ім. Ілліча об'єднається з холдингом "Метінвест" після вирішення питання з акціями комбінату. Про це повідомив газеті ММК ім. Ілліча "Іллічівець" голова правління, генеральний директор комбінату Володимир Бойко.

За його словами, комбінат необхідно об'єднання з партнером, який має сировинну базу.

"Нам необхідно об'єднання з тим партнером, у кого є сировинна база. Тому сьогодні ми ведемо переговори з "Метінвестом ", тому що, по-перше - це українська компанія, по-друге, у неї є сировина - руда, концентрат, кокс. З нашого боку - є потужне підприємство й колектив ... ми ведемо ці переговори і, думаю, що найближчим часом ми їх завершимо з позитивним результатом ", - підсумував Володимир Бойко.

Нагадаємо, 3 червня ц.р. голова Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Михайло Бродський заявив, що Володимир Бойко продав ММК ім. Ілліча.

Директор компанії-торговця цінними паперами "GPI Брок" Сергій Веліканов заявив 2 червня ц.р., що продаж акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь" відбулася на підставі рішення правління підприємства і відповідно до чинної на момент продажу нормативно-правовою базою.

ММК ім. Ілліча - одне з найбільших підприємств України з повним металургійним циклом виробництва. Спеціалізація - сталевий лист для суднобудування, нафтопровідних, газо-і водопровідних труб, балонів для стислих газів. Єдиний в Україні виробник оцинкованого холоднокатаного листа. Заснований в 1897 р. 90,41% акцій комбінату належить ЗАТ "Ілліч Сталь", яке підконтрольне менеджменту та колективу комбінату.

Холдинг "Метінвест" входить до складу компанії "СКМ", яка, як відомо, належить Рінату Ахметову.

РБК-Україна
Зараз ви читаєте новину «Ахметов отримає ММК ім Ілліча». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути