субота, 21 липня 2018 08:30

Ахметов на Донбасі найбільш впливова особа - екс-губернатор

Ахметов на Донбасі найбільш впливова особа - екс-губернатор
За останній рік статки Ріната Ахметова збільшилися на $994 млн. Фото: focus.ua

Олігарх Рінат Ахметов досі має великий вплив на Донбасі.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав колишній очільник Донецької ОДА Павло Жебрівський.

"Безумовно [влив є]. Насамперед, там, де розташовані його підприємства. На Маріуполь - де "Азовсталь" та завод Ілліча (Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча. - gazeta.ua), супутні підприємcтва. Там працює понад 50 із 500 тисяч населення. Тобто кожен десятий. А ще є пенсіонери, які пов'язують себе з заводами.

Ахметов має вплив на Добропілля, де працює холдинг із 6 шахт. На Авдіївку, де коксохімічний завод. Де його агрохолдинг Harvest. Там великий банк землі (97 тис. га. - gazeta.ua). І як би мені цього не хотілося, по соціології, - він залишається найбільш впливовою особою на Донбасі.

Батьки готові платити хабарі хедхантерам, щоб дитина пішла працювати на приватну шахту, бо там високі заробітки. Хоч це адський труд. Той, хто дає роботу, користується авторитетом у людей, які працюють на цих підприємствах. Крім цього, Ахметову належать телеканали - ТРК "Україна", "Донбас", два канали в Маріуполі. Він надає гуманітарну допомогу в регіоні", - розповів Жебрівський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов втратив лондонську квартиру через Укртелеком

Бізнесмен Рінат Ахметов став єдиним українцем, який потрапив у список 500 найбагатших людей світу рейтингу Bloomberg Billionaires Index.

Повний текст інтерв'ю з колишнім главою Донецької ОДА Павлом Жебрівським читайте на Gazeta.ua та в наступних номерах "Газети по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Ахметов на Донбасі найбільш впливова особа - екс-губернатор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути