Ексклюзиви
четвер, 31 березня 2011 15:50

Адвокат Лозінського каже, що убивши селянина, той вчинив "героїчний вчинок"

Адвокат Лозінського каже, що убивши селянина, той вчинив "героїчний вчинок"

Адвокат екс-депутата БЮТ Віктора Лозінського заявляє, що його підзахисний і екс-прокурор Голованівського району Євген Горбенко "вчинили героїчний вчинок".

Про це адвокат заявив на фінальних дебатах у суді, повідомляє "Сегодня".

Сторона екс-нардепа стверджує, що загиблий Валерій Олійник був озброєний, а Лозінський із друзями намагалися його зупинити.

"Може, у Валерія Олійника була зупинка серця через передозування наркотику", - припустив адвокат.

Раніше він просив суд провести ексгумацію тіла Олійника й перевірити його на наркотики, які той нібито вживав перед смертю. Але суд відхилив клопотання.

"Я прошу для Віктора Лозінського виправдального вироку. Будь-який інший вирок буде не лише несправедливий для Лозінського, але й буде на поразку судової системи", - сказав у суді адвокат Василь Грицюк.

Він заявив, що в матеріалах справи слідчі не надали доказів провини Лозінського за обвинуваченням у навмисному знищенні чужого майна - автомобіля ВАЗ, а також за обвинуваченням у навмисному вбивстві з хуліганських мотивів Олійника.

Коли ж суд дав Лозінському останнє слово перед оголошенням вироку, екс-депутат заявив, що коли зустрів у лісі Олійника, той уже був побитий.

"Якби в мене була зброя, то стріляв би в недоумка!", - заявив Лозінський.

Лозінский також вибачився перед колишнім начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським – "за те, що йому довелося перенести ці тортури протягом 5 місяців".

Нагадаємо, Лозінського з подільниками звинувачують у вбивстві мешканця Кіровоградщини Валерія Олійника, яке сталося на території мисливських угідь депутата.

За даними ГПУ, вбивство було скоєно з особливою жорстокістю: вже пораненого з вогнепальної зброї селянина Лозінський добивав бампером машини.

Екс-нардепу загрожує довічне ув'язнення, його подільникам – від 5 до 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Лозінського каже, що убивши селянина, той вчинив "героїчний вчинок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути