Ексклюзиви
четвер, 18 березня 2010 12:18

Лозінський добивав свою жертву бампером автомобіля

Лозінський добивав свою жертву бампером автомобіля

Обвинувачений у вбивстві Валерія Олійника колишній народний депутат від БЮТ Віктор Лозінський добивав жертву, як дикого звіра, знаходячись за кермом автомобіля "Нива-Шевроле".

Про це повідомив "Сегодня" Віталій Щoткін.

заступник Генерального прокурора

Під час відтворення обставин подій з виїздом в Голованівський район слідчої групи Генпрокуратури встановлено: Лозінський розігнав машину і направив її прямо на Олійника, заподіюючи травми вже пораненому з вогнепальної зброї, що спливав кров"ю, селянинові бампером. Це підтверджується також матеріалами експертиз, повідомив Щoткін.

"Лозінський категорично відмовився від участі в слідексперименті, але це не вплинуло на хід подій, оскільки зібрано достатньо доказів його причетності до загибелі Олійника. Акт за підсумками відтворення ще не підписано, але до вже наявних свідчень залучимо й нові. Припускаємо, що до кінця березня - початку квітня обвинувальний висновок буде готовий, після чого Лозінському належить ознайомитися з ним у порядку статті 218 КПК України", - відзначив Щoткін.

На даний момент Лозінський продовжує знаходитися в Лук"янівському СІЗО. Свою провину він досі так і не визнав. Під вартою і співучасники - екс-прокурор Голованівського району Євген Горбенко, єгер Василь Перепелиця, помічник дільничного інспектора Олег Штука.

Нагадаємо, що 16 червня 2009 року на території мисливських угідь у Кіровоградській області в результаті зіткнення з народним депутатом від БЮТ Лозінським, районним прокурором Євгеном Горбенком і начальником райвідділу міліції Михайлом Ковальським загинув місцевий житель 1954 року народження В.Олійник.

За даним фактом Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ч.2 ст.121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, здійснене способом, що має характер особливої муки, або здійснене групою осіб, а також з метою залякування постраждалого або інших осіб, або виконане на замовлення, або таке. що призвело до смерті постраждалого).

3 липня Верховна Рада позбавила Лозінського депутатських повноважень, після чого Печерський райсуд Києва дав дозвіл на затримання Лозінського й доставку його до суду.

30 липня Лозінського було оголошено в міжнародний розшук. Його було затримано в Києві 1 березня цього року.

3 березня Печерський районний суд Києва обрав Лозінському запобіжний захід у вигляді арешту.

Зараз ви читаєте новину «Лозінський добивав свою жертву бампером автомобіля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути