Ексклюзиви
вівторок, 29 березня 2011 08:59

Прокурор просить для Лозінського "довічне"

Прокурор просить для Лозінського "довічне"

У понеділок, виступаючи у дебатах у Дніпровському суді столиці, представник Генпрокуратури Валентин Донченко попросив засудити до вищої міри покарання - довічного ув'язнення - колишнього нардепа від БЮТ Віктора Лозiнського, який обвинувачується у загибелі 16 червня 2009 року жителя Кіровоградської області Валерія Олійника. Відповідальність подільників Лозінського, так чи інакше причетних до трагічних подій на мисливських угіддях Голованівського району, прокурор "оцінив" у 5-10 років позбавлення волі, пише "Сегодня".

Протягом двох з гаком годин Донченко монотонно зачитував отримані слідством показання свідків (деякі потім від них відмовилися), висновки експертиз, інші докази, що викривають Лозінського та його приятелів у тяжкому злочині. Екс-депутатові ставиться шість статей КК, і найсерйозніша із них, 115-а (умисне вбивство з обтяжливими обставинами), поглинає за ступенем покарання інші п'ять, менш тяжких. Донченко зазначив, що Лозінський провину так і не визнав, намагаючись обдурити слідство.

До 10 років позбавлення волі з конфіскацією представник звинувачення просив суд засудити колишнього прокурора Голованівського району Євгена Горбенка (він також не покаявся). По 5 років ув'язнення можуть отримати екс-начальник райвідділу міліції Михайло Ковальський і єгер Василь Перепелиця. Але у Ковальського, який єдиний із підсудних залишився на підписці про невиїзд і сидить не у металевій клітці, а у залі, є шанс взагалі уникнути реального терміну. З огляду на його щиросерде зізнання і співпрацю зі слідством, Ковальському "світить" покарання нижче нижчої межі у вигляді відстрочки виконання вироку на три роки і без права обіймати посади у правоохоронних органах.

Лозінський слухав виступ прокурора з непроникним виглядом і, здавалося, байдуже. Лише почувши слова "довічне ув'язнення", злегка похитав головою, мовляв, забагато буде.

Нагадаємо, Лозінського з подільниками звинувачують у вбивстві мешканця Кіровоградщини Валерія Олійника, яке сталося на території мисливських угідь депутата.

За даними ГПУ, вбивство було скоєно з особливою жорстокістю: вже пораненого з вогнепальної зброї селянина Лозінський добивав бампером машини.

Зараз ви читаєте новину «Прокурор просить для Лозінського "довічне"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути