вівторок, 11 січня 2011 09:05

Лозінський каже, що ні в кого не стріляв

Лозінський каже, що ні в кого не стріляв

Екс-депутат Верховної Ради Віктор Лозінський заперечує факт застосування зброї проти жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника.

Про це він сказав під час засідання Дніпровського районного суду Києва.

Під час надання свідчень на судовому засіданні в понеділок він аргументував це тим, що у нього з собою на той момент зброї не було, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Якщо б в автомобілі була якась зброя, я б її якось використовував у відповідності з виниклою ситуацією", - сказав Лозінський.

При цьому на запитання прокурора, яким же чином Олійнику було нанесено вогнепальне поранення, екс-депутат сказав, що йому б самому було цікаво дізнатися про це у слідства.

У той же час Лозінський заявив, що Олійник сам зробив у його бік два постріли і під час боротьби йому вдалося вибити у нападника пістолет, однак той встиг нанести йому кілька ударів ножем, який тримав в іншій руці.

Також екс-депутат відкинув звинувачення щодо того, що він заволодів автомобілем марки ВАЗ-2101, який належав місцевому мешканцю Віктору Лабчинському, а потім спалив цей транспортний засіб.

На підтвердження своїх слів Лозінський зачитав суду судове рішення від 24 вересня минулого року, яким за вчинення вказаного злочину до 5 років ув'язнення були засуджені двоє громадян.

У свою чергу, екс-прокурор Голованівського району Євген Горбенко заявив суду, що він відмовляється давати пояснення з приводу події, яка сталася між Лозінським і Олійником, пославшись на стрес після затримання.

При цьому раніше під час одного з допитів Горбенко заявляв, що ні у Лозинського, ні в нього, ні у екс-начальника Голованівського райвідділу міліції Михайла Ковальського при собі не було зброї.

Екс-чиновник також стверджував, що Олійник під час зустрічі з Лозінським зробив у його бік щонайменше один постріл.

Під час іншого допиту Горбенко заявив, що в автомобілі, яким керував Лозінський, на задньому сидінні лежала рушниця, приклад якої впирався в коробку передач.

Тоді екс-прокурор заявляв, що Олійник ніяких пострілів не робив, хоча пістолет і ніж дійсно тримав у руках.

Після того як Лозінський вибив один пістолет з рук Олійника, останній почав тікати, однак екс-депутат, побачивши у нього в руках другий пістолет, сів за кермо автомобіля, наздогнав його біля лісу і приблизно з 10-15 метрів двічі вистрілив в його бік, один раз потрапивши в землю, а інший - у ногу Олійника.

Нагадаємо, що Лозінського було затримано 1 березня 2010 року. В цей день екс-депутат здався СБУ. Його звинувачують у вбивстві жителя Голованівського району Валерія Олійника.

Зараз ви читаєте новину «Лозінський каже, що ні в кого не стріляв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути