пʼятниця, 12 серпня 2011 13:31

Адміністрація президента переслідує громадських активістів руками Інтерполу?

Адміністрація президента переслідує громадських активістів руками Інтерполу?

Адміністрація президента України упродовж трьох місяців включає імена опозиційних громадських активістів до списків, які подаються до штаб-квартири Інтерполу в Ліоні.

Про це на брифінгу у Києві сказав координатор громадянського руху "Спільна Справа" Олександр Данилюк.

"За останні тижні ми зафіксували вже чотири випадки, коли представникам нашого руху було відмовлено в наданні віз посольствами країн-членів Євросоюзу. Усі документи були оформлені й подані належним чином, ці люди неодноразово бували в ЄС, ніколи не порушували візового режиму", - повідомив Данилюк.

За його словами, після відмови посольством Греції у наданні візи активістові "Спільної Справи" та "України без Кучми" Олександрові Кравчуку організація вирішила з'ясувати причини такого рішення.

Як стверджує один з координаторів Податкового майдану, від чинного представника вітчизняного МЗС стало відомо, що Адміністрація президента, починаючи з травня 2011 р., почала включати до списків розшукуваних осіб, а також осіб, що є підозрюваними у скоєнні кримінальних злочинів і перебувають в оперативній розробці МВС та СБУ, - імена опозиційних громадських активістів.

Мова йде про списки, які надаються до штаб-квартири Інтерполу у французькому місті Ліон.

"Це інформація, яка витримала додаткову перевірку", - запевнив він.

Він також повідомив, що громадянський рух "Спільна Справа" готує офіційне звернення до представництва Єврокомісії в Україні з вимогою провести розслідування даних фактів, дати офіційне пояснення, чому подібне стало можливим і поширити цю інформацію у європейських та українських ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Адміністрація президента переслідує громадських активістів руками Інтерполу?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути