понеділок, 21 лютого 2011 11:49

Яценюк збагатив українців Росії книжками та оргтехнікою

Яценюк збагатив українців Росії книжками та оргтехнікою

Фонд Арсенія Яценюка "Відкрий Україну" передав Національному культурному центру України в Москві книги для бібліотечного фонду, а також техніку для комп'ютеризації читального залу.

Як повідомила прес-служба партії "Фронт змін", бібліотека НКЦУ поповнилася історичними виданнями, зокрема, "Історією України" Михайла Грушевського, чотирма томами "Енциклопедії історії України", серією книжок "Відомі українці" тощо. Серед української класичної літератури - зібрання творів Лесі Українки, Івана Франка, Марка Вовчка, Тараса Шевченка та Івана Котляревського. Із сучасної художньої літератури, наприклад, твори Марії Матіос, Ліни Костенко, Павла Загребельного, Оксани Забужко, Романа Іваничука, Юрія Андруховича та інших.

У свою чергу, Яценюк зазначив, що першопричиною його візиту і передачі книжок у НКЦУ є та ситуація, що виникла після обшуків у московській Бібліотеці української літератури.

"Але я б перефразовував по іншому - приїзд пов'язаний із відсутністю української присутності у Москві", - сказав він.

Лідер "Фронту змін" також сказав, що з подивом почув про потреби української общини у букварях.

"Хочу спробувати протягом цього року зробити для українців Росії програму, за якою передати дітям букварі та інші навчальні посібники", - пообіцяв політик.

На церемонії передачі книжок та обладнання були присутні Надзвичайний і Повноважний посол України в РФ Володимир Єльченко, директор НКЦУ Володимир Мельниченко, а також численні представники української общини Москви.

Раніше, після обшуків Української бібліотеки у Москві та вилучення з її фондів книжок видатних українських авторів, Яценюк заявив, що готовий взяти на себе фінансування сучасної електронної української бібліотеки при Національному культурному центрі у столиці Росії.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк збагатив українців Росії книжками та оргтехнікою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути