пʼятниця, 13 червня 2008 08:10

Яценюк за відкриті списки і вибори мера в два тури

Яценюк за відкриті списки і вибори мера в два тури
Вибори в Україні повинні проходити за відкритими списками політичних партій, переконаний голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк.

"Щодо реформування виборчої системи - повинні бути виключно відкриті списки. Люди повинні знати, за кого вони голосують" - сказав Яценюк в прямому ефірі Львівської обласної державної телекомпанії в четвер.

За його словами, зараз люди голосують за перший номер в списках, харизматичного лідера, ім"ям якого, як правило, і названий виборчий блок.

"А хто знаходиться внизу списку? Я не хочу називати, але зайдіть на сайт будь-якого органу місцевого самоврядування або Верховної Ради і подивіться по анкетах, хто внизу списку. І у вас зникнуть які-небудь запитання", - відзначив він.

Яценюк також відзначив, що є прихильником виборів міських голів в два тури.

"Я виявив для себе парадоксальну ситуацію, коли один з кандидатів в мери одного з міст переміг, набравши 7% голосів. Тобто при явці 53% сім відсотків проголосували за нього, і він став мером. Отже повернення до двоступінчатих виборів в містах, це правильний шлях і це треба зробити разом із зміною виборчої системи" - сказав спікер, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк за відкриті списки і вибори мера в два тури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути