четвер, 24 липня 2014 19:56

Яценюк може очолити список "Батьківщини" на виборах – експерт

Яценюк може очолити список "Батьківщини" на виборах – експерт
Фото: lenta-ua.net

Прем'єр Арсеній Яценюк, подавши у відставку, зайняв раціональну позицію. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"По-перше, якщо стався розпад правлячої коаліції та прем'єр заявив про відставку – це є свідченням демократичної культури. Таке в Україні досі не дуже спостерігали. А в світі прийнято саме так. По-друге, будь-який уряд має пік довіри, потім падіння і зрештою починає набивати оскому. Якщо він іде у відставку, не дійшовши до останньої фази, то має шанс відігратися в ході виборчої кампанії і зайняти якесь солідне місце в новому політичному форматі", - зазначив він.

За словами експерта, відставка є своєрідним шантажем фракцій, які входили до складу коаліції. "Тепер у Верховної Ради є десять днів, щоб прийняти відставку уряду. Якщо проголосують, а нова коаліція не сформована, прем'єр продовжуватиме виконувати обов'язки. Це навіть дещо розв'язує йому руки", - наголосив Цибулько.

Він вважає, що у "Батьківщини" є серйозна проблема із першою п'ятіркою списку. "Яценюк може успішно стати номер один. Баланс довіри до нього поки позитивний – в два з половиною рази більше, аніж до Тимошенко. Якщо вони знову ризикнуть розкручувати її, як першу фігуру партії, матимуть проблеми. З Юлею "Батьківщина" ніколи не вийде на друге місце. А з Яценюком має шанс. Може бути й так, що він очолить список, а вона буде навіть п'ятим номером – все одно там повинна бути жіноча квота. До речі, вона досі не очолила партію. Оця її спроба сформувати військовий корпус була направлена на створення паралельної політичної сили. Але нічого не вийшло. Якщо Тимошенко зараз знову захоче бути на перших ролях, її спитають, де її військові", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк може очолити список "Батьківщини" на виборах – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути