вівторок, 05 квітня 2011 11:56

Яценюк хоче, аби кожний депутат "достукався" до КСУ

Яценюк хоче, аби кожний депутат "достукався" до КСУ

Лідер політичної партії "Фронт змін", народний депутат Арсеній Яценюк пропонує надати право кожному народному депутату України особисто звертатися з конституційним поданням щодо визнання неконституційними актів Верховної Ради, якщо вони прийняті з порушенням процедури особистого голосування.

Зокрема, як повідомила прес-служба "Фронту змін", Яценюк вніс до парламенту відповідний законопроект "Про внесення зміни до статті 40 Закону України "Про Конституційний Суд України" №8328.

Цей документ – другий в пакеті його законопроектів для забезпечення особистого голосування народними депутатами.

Автор законопроекту пропонує доповнити статтю 40 Закону України "Про Конституційний Суд України" такою нормою: "У випадку порушення статті 84 Конституції України, а саме недотримання процедури особистого голосування народними депутатами України, кожний народний депутат України наділяється правом особисто звертатися з конституційним поданням до Конституційного Суду України щодо визнання неконституційними таких законів та інших правових актів Верховної Ради України".

Нагадаємо, Конституцією України передбачено, що закони та інші правові акти за рішенням КС визнаються неконституційними повністю чи в окремій частині, якщо вони не відповідають Конституції України або якщо була порушена встановлена Конституцією процедура їх розгляду, ухвалення або набрання ними чинності (стаття 152).

Відповідно до закону "Про Конституційний Суд України" суб'єктами права на конституційне подання з питань прийняття рішень щодо конституційності законів та інших правових актів Верховної Ради України є не менш як сорок п'ять народних депутатів України.

Як повідомлялося, 31 березня Арсеній Яценюк зареєстрував законопроект № 8262-1, який передбачає, що реєстрація та голосування народними депутатами України здійснюється виключно за допомогою сенсорної кнопки або підняттям руки.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк хоче, аби кожний депутат "достукався" до КСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути