четвер, 31 березня 2011 11:43

Якщо не сенсорна кнопка, то голосування руками – Яценюк

Якщо не сенсорна кнопка, то голосування руками – Яценюк

Лідер політичної партії "Фронт Змін", народний депутат Арсеній Яценюк зареєстрував у парламенті проект закону "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України" щодо особистого голосування народними депутатами на пленарних засіданнях парламенту (№ 8262-1).

Як повідомила прес-служба "Фронту змін", законопроектом передбачається, що реєстрація та голосування народними депутатами України здійснюється виключно за допомогою сенсорної кнопки. Якщо технічної можливості для голосування сенсорною кнопкою немає, голосування за кожне питання, включене до порядку денного, відбувається шляхом підняття руки.

Яценюк також вимагає, щоб народним депутатам не нараховувалися виплати за участь у пленарних засіданнях, якщо відсутня електронна реєстрація цього депутата за допомогою сенсорної кнопки.

Пропонується також, що голова Верховної Ради не має права підписувати закони, постанови та інші парламентські акти в разі виявлення порушень процедури особистого голосування народним депутатом, у випадку подачі письмової заяви про неголосування за той чи інший законопроект, а також у випадку надання доказів, що фіксують спотворення волевиявлення виборців. У цьому випадку спікер зобов'язаний повернутися до процедури повторного голосування, застосовуючи при цьому процедуру особистого голосування шляхом підняття рук.

Крім того, пропонується встановити процедуру особистого голосування народних депутатів України виключно шляхом підняття руки під час розгляду законопроектів, що стосуються внесення змін до Конституції України або прийняття її в новій редакції.

"Шкода, що до народних депутатів доводиться застосовувати заходи для дотримання дисципліни гірше, ніж у середній школі. Але, на жаль, іншим чином їх не вдається навчити дотримуватися Конституції, законів України і виконувати свої обов'язки перед громадянами, які їх утримують", - прокоментував необхідність такого кроку Яценюк.

Нагадаємо, 16 березня у Верховній Раді відмовилися реєструвати проект постанови Арсенія Яценюка про забезпечення особистого голосування народними депутатами на пленарних засіданнях. Постанова передбачає ввімкнення у парламенті модернізованої системи "Рада–3", а в разі невведення її в дію – голосування народними депутатами шляхом підняття руки.

17 березня за внесену спікером ВР Володимиром Литвином постанову про ввімкнення системи "Рада-3" в цілому проголосували тільки 222 народні депутати. 254 голосами було прийнята пропозиція Литвина про направлення проекту постанови на доопрацювання.

Зараз ви читаєте новину «Якщо не сенсорна кнопка, то голосування руками – Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути